..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ Τιμητική πλακέτα για τον Σπύρο Κοντούλη από το ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)

 

Σε κλίμα συγκίνησης και αγωνιστικότητας έγινε πριν λίγο, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ, από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, η αποκάλυψη της τιμητικής πλακέτας που τοποθέτησε το Κομμουνιστικό Κόμμα για τον αγωνιστή της ΕΑΜικής αντίστασης και θρυλικό ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Σπύρο Κοντούλη.

Στο σημείο κατέφτασαν φίλοι της ΑΕΚ από όλη την Αττική φορώντας τις μπλούζες της αγαπημένης τους ομάδας, οικογένειες με μικρά παιδιά εμφανώς συγκινημένοι για αυτή την πρωτοβουλία του ΚΚΕ. 

Ενδεικτικό του όμορφου και αγωνιστικού κλίματος που επικρατεί είναι ότι από τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο κατέβαινε κόσμος που φώναζε συνθήματα για την ΑΕΚ και το ΚΚΕ. Αυτή είναι η εικόνα του αθλητισμού που θέλουμε...

Στον σύντομο χαιρετισμό του, πριν την αποκάλυψη της τιμητικής πλακέτας του ΚΚΕ για τον αγωνιστή της ΕΑΜικής αντίστασης και θρυλικό ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Σπύρο Κοντούλη, στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας είπε τα εξής: 

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, έξω από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια για να τιμήσουμε τον Σπύρο Κοντούλη, έναν πραγματικό θρύλο της ΑΕΚ, ένας μέλος του ΕΑΜ, αγωνιστή της εαμικής εθνικής αντίστασης, που βασανίστηκε, διώχθηκε κατά τη διάρκεια της κατοχής.

Θέλουμε οι νέες γενιές να θυμούνται τον Κοντούλη της ΑΕΚ, τον Γόδα του Ολυμπιακού, τον Μεσσάρη του Παναθηναϊκού και τόσους άλλους ποδοσφαιριστές, αθλητές, αγωνιστές που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για μεγάλα, για υψηλά ιδανικά.

Αποτελούν πρότυπα, σύμβολα, και για τις ομάδες τους αλλά και για τους φιλάθλους, παλαιότερους, νεότερους, τους σημερινούς φιλάθλους, για τον αγώνα τους και μέσα στα γήπεδα με τη μπάλα, αλλά και μέσα στο μεγάλο γήπεδο της ζωής, παλεύοντας για το δίκιο του λαού και την προκοπή αυτού του τόπου.

Να έχετε καλή δύναμη και υγεία, όλοι και όλες, με νέους νικηφόρους αγώνες.»









πηγή 902.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog