..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Απάντηση στις μπουρδολογίες, του Δ. Καιρίδη, από τον Κ. Παπαδάκη. AUDIO

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Γνωρίζουν και οι πέτρες στην Ελλάδα ότι το ΚΚΕ έχει καταδικάσει το απαράδεκτο τουρκολιβυκό σύμφωνο (AUDIO)


Γνωρίζουν και οι πέτρες στην Ελλάδα ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έχει καταδικάσει και έχει αποκαλύψει το ανυπόστατο και απαράδεκτο τουρκολιβυκό σύμφωνο, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ».

Με αφορμή τις αθλιότητες, τις ψευδολογιές και μπουρδολογίες  που διακίνησε ο βουλευτής της ΝΔ, Δ. Καιρίδης, ότι τάχα οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισμα που καταδίκαζε το τουρκολιβυκό σύμφωνο, ο Κ. Παπαδάκης αποκατέστησε την αλήθεια, λέγοντας ότι δεν επρόκειτο για ψήφισμα, αλλά για Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου με τίτλο «Για την κατάσταση στη Λιβύη», δηλαδή «δεν τέθηκε σε ξεχωριστή ψηφοφορία το τουρκολιβυκό σύμφωνο, αλλά ένα ενιαίο κείμενο για την κατάσταση-χάρβαλο που υπάρχει στη Λιβύη».


Μάλιστα, παρατήρησε ότι η μοναδική φορά που τέθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το τουρκολιβυκό μνημόνιο ήταν φέτος το καλοκαίρι, στις 7 Ιούνη, με καθυστέρηση κιόλας 2,5 ετών, όπου οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν υπέρ της καταδίκης του.

Αυτό που ανέφερε η πρόσφατη Έκθεση ήταν η αναγνώριση της «κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας» της Λιβύης, όπως είπε. «Πρόκειται δηλαδή για την ίδια κυβέρνηση και τις δυνάμεις που έστησαν με την κυβέρνηση Ερντογάν το τουρκολιβυκό σύμφωνο», σημείωσε, προσθέτοντας πως πρόκειται για αυτή την κυβέρνηση για την οποία ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, παρέμεινε για ώρες στο αεροπλάνο, προκειμένου να μην τη συναντήσει και να μην την αναγνωρίσει.

Έτσι, με την υπερψήφιση της Έκθεσης αναγνωρίζεται η κυβέρνηση και υπάρχει μια προτροπή να αποσύρει το σύμφωνο. «Αυτό είναι το επικίνδυνο περιεχόμενο του ψηφίσματος, γι' αυτό το ΚΚΕ το καταψήφισε», όπως ανέφερε. 

Ακόμα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι «αν ο Δ. Καιρίδης ήθελε να είναι το ψήφισμα ξεκάθαρα ενάντια στο τουρκολιβυκό σύμφωνο και όχι να υποβαθμιστεί και να χαθεί σε ένα σύνολο συστάσεων, γνωρίζει πολύ καλά πώς θα έπρεπε να το κάνει». Συγκεκριμένα, θα έπρεπε να θέσει σε τροπολογία το συγκεκριμένο άρθρο, ωστόσο αυτό δεν συνέβη «γιατί η ΝΔ γνωρίζει καλά ότι στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά και άλλων πολιτικών ομάδων στην Ευρωβουλή, υπάρχει σημαντικός αριθμός ευρωβουλευτών που δεν θα ψήφιζαν την καταδίκη του».

Και επισήμανε ότι το ΚΚΕ αντιμετωπίζει με μεγάλη ευθύνη τέτοια κείμενα, καθώς πρόκειται για πολύ σοβαρά ζητήματα όπου ο καθένας πρέπει να τοποθετείται με υπευθυνότητα.

Επίσης, υπογράμμισε τις μεγάλες ευθύνες της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που βομβάρδισαν και διέλυσαν τη Λιβύη, όπου τότε μόνο το ΚΚΕ καταδίκασε αυτή την ιμπεριαλιστική επέμβαση που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην περιοχή και τροφοδότησε τα σχέδια και της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog