..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Λογοκρισία του YouTube. Κατέβασε από το κανάλι του «902.gr» συνέντευξη του Ν. Σοφιανού!

Σε «άλλο επίπεδο» η λογοκρισία με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Με ένα email, στο οποίο αναφέρεται πως «θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ομάδα μας εξέτασε το περιεχόμενό σας και πιστεύουμε ότι παραβαίνει την πολιτική παραπληροφόρησης», το YouTube γνωστοποίησε στο «902.gr» ότι κατέβασε από την πλατφόρμα την παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», στις 24/2/2022, την πρώτη μέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το βίντεο ήταν αναρτημένο στο κανάλι του «902.gr» στο YouTube με τίτλο «Ν. Σοφιανός: Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Στο ενημερωτικό email του YouTube προς το «902.gr» αναφέρεται μάλιστα πως «δεν επιτρέπεται στο YouTube το περιεχόμενο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό κίνδυνο για κατάφωρη βλάβη, λόγω εσφαλμένου ισχυρισμού ότι υλικό βιντεοσκόπησης παλαιότερου συμβάντος προέρχεται από τρέχον συμβάν».

Ηδη ζητείται επανεξέταση από το YouTube γι' αυτήν την απαράδεκτη απόφαση, ωστόσο προκαλούνται τεράστια ερωτήματα:

- Από πού κι ως πού εντάσσεται στην «πολιτική παραπληροφόρησης» η πολιτική τοποθέτηση του ΚΚΕ πάνω στις εξελίξεις και ιδιαίτερα στην πολύ σημαντική εξέλιξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία;

- Με ποιον τρόπο η τηλεοπτική συνέντευξη ενός στελέχους πολιτικού κόμματος σε έναν τηλεοπτικό σταθμό «μπορεί να προκαλέσει σοβαρό κίνδυνο για κατάφωρη βλάβη»; Από ποιον προκαλείται ο σοβαρός κίνδυνος και εναντίον ποιανού;

Ο κατήφορος της λογοκρισίας των διαφόρων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι άγνωστος. Επανειλημμένα έχουν γίνει αντίστοιχες καταγγελίες στο παρελθόν, ενώ η λογοκρισία έχει περάσει σε άλλο επίπεδο ιδιαίτερα με την εξέλιξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Στη συγκεκριμένη συνέντευξη στο «Mega», η οποία κατέβηκε ως «παραπληροφόρηση» από το YouTube, ο Ν. Σοφιανός σημείωνε μεταξύ άλλων: «Παρακολουθούμε την τυπική έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, μετά την απαράδεκτη εισβολή από πλευράς της Ρωσίας, στα εδάφη της Ουκρανίας. Ομως, λέμε για τυπική έναρξη γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα βλέπαμε την πολεμική προετοιμασία του ΝΑΤΟ, γύρω από την προσπάθεια περικύκλωσης στρατιωτικά και οικονομικά της Ρωσίας και τη χρησιμοποίηση του καθεστώτος του Κιέβου σε αυτούς τους σχεδιασμούς (...) Τριάντα χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης ένας δεύτερος πόλεμος ξεκινά από ευρωπαϊκό έδαφος. Είχαμε τη Γιουγκοσλαβία, τώρα έχουμε την Ουκρανία».

Για τον ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης τόνιζε πως «συμμετέχει σε αυτή την πολεμική αναμέτρηση από πλευράς των ΝΑΤΟικών δυνάμεων (...) Μόλις χτες έφυγαν από τη νέα αμερικανική βάση στο Στεφανοβίκειο επιθετικά ελικόπτερα "Απάτσι" για την Πολωνία"» και επαναλάμβανε το αίτημα του ΚΚΕ για άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς.

Στηλίτευε την εμπλοκή της ΕΕ, τα περισσότερα κράτη - μέλη της οποίας είναι και μέλη του ΝΑΤΟ, τους σχεδιασμούς για ανάπτυξη ευρωστρατού, τις επεμβάσεις στις οποίες συμμετέχει εναντίον άλλων κρατών, προβάλλοντας ξανά τη θέση πως «το κρίσιμο σήμερα είναι η απεμπλοκή από αυτά τα σχέδια, γι' αυτό και απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να απεμπλέξει τη χώρα μας από αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς οι οποίοι φέρνουν συνέπειες και ο κόσμος τις καταλαβαίνει αυτές τις συνέπειες. Καταλαβαίνει την ανησυχία γύρω από τον πόλεμο των κυρώσεων, γύρω από την επέκταση της ενεργειακής φτώχειας. Γύρω από την εξάρτησή μας από μια σειρά πρώτες ύλες τις οποίες εισάγουμε».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 04052022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog