..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Βιβή Δάγκα : Μέσα στη φυλακή του ΝΑΤΟ μόνο ανασφάλεια υπάρχει για τους λαούς (VIDEO)

Μνημείο παραπέρα εμπλοκής της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς, στη σύγκρουση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ - ΕΕ – ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και τους συμμάχους της, αποτελεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, όπως τόνισε η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ1.

«Μόνο αμυντική δεν είναι, επιθετική είναι με τα μπούνια», σημείωσε χαρακτηριστικά για την επαίσχυντη συμφωνία που έχει στις αποσκευές του ο πρωθυπουργός, στο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Η Βιβή Δάγκα ανέφερε ότι η αντίδραση του ΚΚΕ στη συμφωνία απηχεί την πλειοψηφία του λαού μας, ο οποίο βρίσκει έκφραση στο σύνθημα «όχι στον πόλεμο, καμία εμπλοκή, έξω οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις». 

Με αφορμή τα σχέδια για ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στην ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία, υπογράμμισε πως «μέσα στη φυλακή του ΝΑΤΟ, μόνο ανασφάλεια μπορεί να υπάρχει για τους λαούς σε κάθε χώρα». Υπενθύμισε ότι μέσα στη φυλακή του ΝΑΤΟ έχουν εκτοξευτεί οι τουρκικές διεκδικήσεις και οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ενώ η Τουρκία έφτασε στο σημείο να κάνει μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση κατάληψης ελληνικού νησιού υπό την εποπτεία των ΝΑΤΟικών που παρακολουθούσαν αυτή την πρόβα πολέμου.

Υπογράμμισε πως αυτή η συμφωνία, που κάνει τη χώρα μας ορμητήριο πολέμου -δηλαδή γίνεται η Ελλάδα θύτης άλλων λαών- μετατρέπει ταυτόχρονα την χώρα σε μαγνήτη επιθέσεων, από τα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα.

Επίσης, υπενθύμισε πως η συμφωνία προετοιμάστηκε από τον «Στρατηγικό Διάλογο» με τις ΗΠΑ, που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα «ανταλλάγματα» δε που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μειώνουν την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς», είναι «ανταλλάγματα για τους κολοσσούς στην ενέργεια, για τους εφοπλιστές, για όλους αυτούς που έχουν συμφέρον να αναβαθμιστεί η γεωστρατηγική θέση της χώρας για να αυξάνονται τα κέρδη τους από την μοιρασιά της λείας».

Απέναντι σε όλα αυτά, απάντηση είναι η οργάνωση και ο αγώνας κόντρα σε αυτή τη στρατηγική που βάζει το λαό, τη χώρα μας σε κίνδυνους, όπως σημείωσε, προσθέτοντας πως «ο ίδιος ο λαός πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και όχι ντεκόρ μέσα από τα διάφορα συνέδρια που γίνονται αυτή την περίοδο», να επιβάλει αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες με τον ίδιο στην εξουσία.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog