..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Ελληνες στρατιώτες στο μέτωπο της Ουκρανίας

 Μια σωστή πλευρά έχει η Ιστορία, κανένας φαντάρος στην Ουκρανία!

Του Νίκου Ζαχαρόπουλου, μέλους του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ

«Βουίζει, κυριολεκτικά, ο τόπος» ότι εκτός από όπλα και στρατιωτικό υλικό, μονάδα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει σταλεί ήδη προς το πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, ότι μία στρατιωτική μονάδα γενικών μεταφορών διατάχθηκε να μετακινηθεί, με πάνω από 50 φορτηγά, στην Πολωνία. «Βουίζουν τα στρατόπεδα» ότι έχει ζητηθεί από Ελληνες μόνιμους στρατιωτικούς να μετακινηθούν μαζί με άλλες ΝΑΤΟικές δυνάμεις. Μάλιστα, θα τους δίνουν και αμοιβή 1.400 ευρώ τον μήνα επιπλέον από τον μισθό τους.

                                               Προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα:

- Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν επιβεβαιώνουν ή δεν διαψεύδουν τις πληροφορίες αυτές;

- Σε τι ακριβώς έχει δεσμευθεί η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των «ΝΑΤΟικών της υποχρεώσεων»;

- Από ποιες μονάδες απέσυρε στρατιωτικό υλικό για να σταλεί στην Ουκρανία; Περιλαμβάνονται και μονάδες του Αιγαίου ή του Εβρου;

- Από πού πηγάζει ότι μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχουν σε αποστολές που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας;

- Η κυβέρνηση θα στείλει και νέους στρατευμένους, κληρωτούς, εκτός από μόνιμα στελέχη, στο σφαγείο των πολεμικών συγκρούσεων;

Προκύπτει όμως και η μόνη σίγουρη, ρεαλιστική απάντηση, που υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, των φαντάρων που είναι παιδιά του, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων:

Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Να κλείσουν όλες οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη χώρα, γιατί πρόκειται για ορμητήρια πολέμου ενάντια σε άλλους λαούς, στόχους πιθανών αντιποίνων ενάντια στον ελληνικό λαό, ο οποίος μπαίνει σε νέες μεγάλες περιπέτειες.

Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός και υπαξιωματικός, να μη σταλεί σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, γιατί το μοναδικό καθήκον τους είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού μας. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας! Με τον ελληνικό λαό και τους λαούς όλου του κόσμου, ενάντια στους ληστές και τους πολέμους τους!

Δεν έχει κανένα έρεισμα, ούτε ηθικό ούτε πολιτικό, η συμμετοχή στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Δεν πρέπει με τίποτα οι Ελληνες φαντάροι να γίνουν σφαγείς άλλων λαών, να χύσουν οι ίδιοι το αίμα τους έξω από την Ελλάδα, για τα συμφέροντα αυτών που ξεζουμίζουν αυτούς και τις οικογένειές τους μέσα στη χώρα. Είναι απαράδεκτο ένας στρατευμένος να δώσει και τη ζωή του για τέτοιες αποστολές.

Δεν πρέπει να περιμένουμε παθητικά να γυρίσουν φέρετρα Ελλήνων στρατιωτικών, όπως έγινε κατά τον προηγούμενο αιώνα με τις εκστρατείες στη Μικρά Ασία, στην Κριμαία και στην Κορέα. Είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού να σταματήσει να δαπανά τεράστια ποσά για το ΝΑΤΟ, τα οποία θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες στην Υγεία και την Παιδεία.

                  Οι νέοι στρατευμένοι της χώρας μας έχουν αρχές και αξίες!

Δεν θα σκύψουν το κεφάλι στα προστάγματα του ΝΑΤΟ και των δολοφόνων του. Οπως γράφει ένας στρατιώτης από τη Λήμνο σε πρόσφατη επιστολή του, «ως φαντάρος, επικαλούμενος την τιμή και τη συνείδησή μου, υποσχέθηκα να υπερασπιστώ την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας και του λαού μας. Δεν υποσχέθηκα να υπερασπιστώ ούτε ΝΑΤΟικές ούτε αμερικανικές σημαίες και να πολεμήσω για αλλότρια συμφέροντα, μακριά απ' τη χώρα μας».

Είναι εκατοντάδες οι νέοι στρατευμένοι σε όλη την Ελλάδα που καταγγέλλουν τον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας. Με όλους τους τρόπους, στις αναφορές των μονάδων, με επιστολές διαμαρτυρίας. Χιλιάδες είναι οι συζητήσεις μέσα στα στρατόπεδα. Η ανησυχία και η οργή των φαντάρων φουντώνουν. Να μην κάνει το λάθος η κυβέρνηση να ...δοκιμάσει τις αντοχές τους!

                                              Τώρα είναι η ώρα της αλληλεγγύης!

Οι γονείς και οι οικογένειες των στρατευμένων δεν πρέπει να αφήσουν τα παιδιά τους να σφαγιάσουν και να σφαγιαστούν σε έναν άδικο, ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Οπως γράφει ο ποιητής, «υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα!».

Τα εργατικά σωματεία και οι φοιτητικοί σύλλογοι να μπουν τώρα μπροστά και να υπερασπιστούν τη ζωή των φαντάρων, των συναδέλφων τους στη δουλειά και τις σπουδές.

Οι καλλιτέχνες να συνεχίσουν με το έργο και τη στάση τους να στηρίζουν αυτόν τον τίμιο αγώνα ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή!

Οι νομικοί, οι δικηγόροι και οι δικαστές σε όλη τη χώρα να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην αδικία, να χτίσουν τείχος προστασίας μαζί με τον υπόλοιπο λαό για τους φαντάρους και τα δικαιώματά τους. Να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη διαμαρτυρία.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!

Μια σωστή πλευρά έχει η Ιστορία, κανένας φαντάρος στην Ουκρανία!

Αναδημοσιεύεται από το δισέλιδο «Για τους Ένστολους» του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 14-15 Μάη 2022.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog