..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Οι.......... πεφτοσυννεφάκηδες και το ξέπλυμα εμπλοκής, με «ντεκόρ» τους ναζί του Τάγματος Αζόφ!

Σε βρώμικη επιχείρηση ξεπλύματος όχι μόνο της αντιδραστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, αλλά και των ναζιστών εγκληματιών του Τάγματος Αζόφ, εξελίχθηκε η κακοστημένη προκλητική φιέστα που είχε ετοιμάσει η κυβέρνηση της ΝΔ και στην οποία έτρεξαν να πιάσουν στασίδι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25, για να υποδεχτούν μετά βαΐων και κλάδων χτες στη Βουλή μέσω τηλεδιάσκεψης τον Ουκρανό Πρόεδρο, Β. Ζελένσκι.

Η κυβέρνηση, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, υπό τις οδηγίες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, έσπευσαν να εξασφαλίσουν στον Ζελένσκι έναν ακόμα σταθμό στο «τηλε-tour» του, από κοινοβούλιο σε κοινοβούλιο, που στοχεύει στην προετοιμασία του εδάφους έναντι των λαών - και του ελληνικού - για μεγαλύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους για τη μοιρασιά της λείας των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σφαιρών επιρροής, ενεργειακών δρόμων.

Αυτό ήταν εξάλλου και το ρεζουμέ της ομιλίας του Ζελένσκι, ο οποίος, πατώντας ακριβώς στην απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είπε ξεκάθαρα ότι «η Ουκρανία χρειάζεται τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, και χρειάζεται βέβαια και όπλα. Χρειαζόμαστε αντιαεροπορικά συστήματα, αντιαρματικά, τεθωρακισμένα και μια σειρά πράγματα που οι Δυτικοί μας σύμμαχοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σώσουμε την Ουκρανία».

Προκειμένου δε να προσφέρει άλλοθι στην κυβέρνηση για την παραπέρα εμπλοκή που ζητάει για λογαριασμό των Ευρωατλαντικών «συμμάχων», έκανε λόγο για τον κίνδυνο να απολεστεί «η διάσταση που έφερε η ελληνική κοινότητα» στη Μαριούπολη και για μία «νέα Φιλική Εταιρεία» που «θα μπορούσε να δημιουργηθεί στην Ελλάδα και να παλέψει να σώσει την Ουκρανία», όπως και τους ομογενείς εκεί. Μέχρι και ότι η κυβέρνησή του λέει «Ελευθερία ή θάνατος» - όπως οι επαναστάτες του 1821 - έφτασε να ισχυριστεί...

Το «κερασάκι στην τούρτα» όμως μπήκε όμως όταν στη διάρκεια της ομιλίας του προβλήθηκε βίντεο με δηλώσεις «δύο Ελληνο-ουκρανών από τη Μαριούπολη», όπως είπε, τους οποίους χαρακτήρισε «ήρωες μαχητές», με τον πρώτο από τους δύο ...«ήρωες» να δηλώνει ξεκάθαρα ότι συμμετέχει «στην ουκρανική άμυνα μέσα από το Τάγμα Αζόφ». Αλλά και ο δεύτερος - ο οποίος εμφανίστηκε μάλιστα με κουκούλα - όπως προκύπτει από το βίντεο που δημοσίευσε στο «Τelegram» ο Ζελένσκι, με αγγλικούς υπότιτλους, ανήκει επίσης στο Αζόφ!

Με άλλα λόγια, ο Ζελένσκι χωρίς να μασήσει λόγια έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η στοίχιση με τους Ευρωατλαντικούς «συμμάχους» δεν χωράει «επιλογές», ότι και τα ναζιστικά τάγματα, που άλλωστε η κυβέρνησή του έχει ενσωματώσει στον ουκρανικό στρατό, «πάνε πακέτο» με όλη την υπόλοιπη πολιτική της εμπλοκής.

Η όλη ιστορία δικαίωσε πλήρως το ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή είχε κάνει καθαρό ότι η παρουσία του Ζελένσκι στη Βουλή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την έκφραση αλληλεγγύης στον λαό της Ουκρανίας και ότι η άρνησή του να πάρει μέρος σε αυτήν τη φιέστα «είναι η μεγαλύτερη ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό, ο οποίος για να βγει πραγματικά νικητής θα πρέπει να απαλλαγεί τόσο από τη ρωσική εισβολή όσο και από κυβερνήσεις τύπου Ζελένσκι, που τον σέρνουν στο σφαγείο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων».

 Ορθιοι οι Βουλευτές χειροκροτούν Ζελένσκι και Αζόφ 

                                     Παριστάνουν ότι ...«αιφνιδιάστηκαν»

Με το που τελείωσε η διαδικασία και αφού όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ (μάλιστα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ σηκώθηκαν όρθιοι), καταχειροκρότησαν θερμά τον Ζελένσκι και τους ναζιστές εγκληματίες του Αζόφ, στη συνέχεια επικράτησε ένα κομφούζιο από ...πεφτοσυννεφάκηδες, για το πώς βρέθηκαν οι ναζιστές του Αζόφ να μιλάνε στην ελληνική Βουλή.

Δίνοντας ένα πραγματικό ρεσιτάλ κοροϊδίας, κάνοντας πως δεν ήξεραν τίποτα για το ότι τα ένοπλα τμήματα των ναζί - τα οποία από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν κάνει κόλαση τη ζωή και των Ελλήνων ομογενών, όπως διαρκώς καταγγέλλουν οι τελευταίοι - έχουν ενταχθεί στις επίσημες δομές ασφαλείας του κράτους της Ουκρανίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ότι βγήκε στα κεραμίδια, ζητώντας «εξηγήσεις» από τον πρόεδρο της Βουλής, ενώ έριξε τις ευθύνες στον πρωθυπουργό. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός μίλησε για ιστορική μέρα, αλλά είναι ιστορική ντροπή», σπεύδοντας κατά τ' άλλα να δικαιολογήσει πλήρως την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ ως χειροκροτητή του Ζελένσκι, ενώ η Ολγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για «μεγάλο ατόπημα». «Εξηγήσεις» από τον πρόεδρο της Βουλής ζήτησε και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση, αρχικά με διαρροές, τους υπενθύμισε ότι «το Τάγμα Αζόφ είναι ενταγμένο στον ουκρανικό στρατό», γεγονός που γνωρίζουν οι πάντες, και επομένως «είναι ντροπή η στάση της αντιπολίτευσης». Μετά δε από την κατακραυγή, αλλά και τις «αντιδράσεις» στο εσωτερικό της ΝΔ (π.χ. του Αντ. Σαμαρά, που έσπευσε να μιλήσει για «λάθος» αναφορικά με την παρουσία Ζελένσκι), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ισχυρίστηκε ότι «η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του Τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη», είναι όμως «εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ιστορική συνεδρίαση» της Βουλής, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «ανταποκρίνεται στην έκκληση για συνδρομή και υποστήριξη» και σήμερα, με την παραπέρα εμπλοκή, και αύριο, «όταν θα είμαστε παρόντες στην ανοικοδόμηση της μαρτυρικής Μαριούπολης».

Εσπευσε μάλιστα να επιστρατεύσει και το παραμύθι ότι η εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια αποτελεί εμπόδιο «στον αναθεωρητισμό που καταργεί σύνορα», επικαλούμενος «τον ακρωτηριασμό της Κύπρου», την εισβολή δηλαδή της «συμμάχου» Τουρκίας και την κατοχή μέχρι σήμερα, με ΝΑΤΟικές πλάτες...

Σημειωτέον, παρά τα παραμύθια που επιστρατεύει η κυβέρνηση, ο Ζελένσκι όχι μόνο δεν έκανε την παραμικρή σχετική αναφορά στην ελληνική Βουλή, αλλά ούτε και στην κυπριακή Βουλή, όπου μίλησε αργότερα χτες, ζητώντας μεταξύ άλλων να κλείσουν τα κυπριακά λιμάνια για τα ρωσικά πλοία. Εκεί, λίγο πριν τη συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής, το ΑΚΕΛ γνωστοποίησε ότι δεν θα παραστεί σε αυτή, «μετά την παρουσία "μαχητή" του νεοφασιστικού Τάγματος Αζόφ κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του Βολ. Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων», κάνοντας λόγο περί «πρόκλησης για κάθε δημοκράτη».

                                              Η λέξη ντροπή δεν φτάνει!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, τόσο σε δηλώσεις του στα κανάλια όσο και σε σχετική ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, ανέφερε ότι «η λέξη ντροπή είναι λίγη για να περιγράψει αυτό που έγινε σήμερα, να χειροκροτούν Ελληνες βουλευτές τα ναζιστικά Τάγματα Αζοφ γιατί έτσι επιτάσσουν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και ΕΕ. Δικαιωθήκαμε απόλυτα. Και αυτοί που κάνουν τώρα ότι αιφνιδιάζονται δεν μπορούν να κοροϊδεύουν τον λαό, λες και δεν ξέρανε ότι μία βδομάδα πριν είχε κάνει δήλωση υπέρ του Τάγματος Αζόφ ο Ζελένσκι, ότι το έχει παρασημοφορήσει και ότι το έχει ενσωματώσει στον ουκρανικό στρατό. Η υποκρισία έχει και όρια».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 08042022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog