..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Δεκάδες άμαχοι νεκροί από ουκρανικό πύραυλο στο Ντονέτσκ (ΦΩΤΟ)

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Τον θάνατο 23 ανθρώπων, ανάμεσά τους και ένα παιδί, προκάλεσε ουκρανικός πύραυλος που έπεσε στο κέντρο του Ντονέτσκ, ανακοίνωσαν σήμερα οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Από το πλήγμα τραυματίστηκαν εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά.

Στον λογαριασμό της στο Telegram, η πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν ματωμένα πτώματα να κείτονται στον δρόμο εν μέσω ερειπίων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από πύραυλο «Tochka-U», ο οποίος κατευθυνόταν στο κέντρο του Ντονιέτσκ, η αεράμυνα πιθανότατα λειτούργησε αργά και ο πύραυλος καταρρίφθηκε στην πραγματικότητα πάνω από το κέντρο της πόλης.

Ως αποτέλεσμα, τα πυρομαχικά διασποράς που φέρει ο πύραυλος αυτός, θέρισαν τους ανθρώπους στους δρόμους. «Εάν ο πύραυλος είχε φτάσει στον προορισμό του και εκρηγνύονταν, η ακτίνα καταστροφής θα ήταν 500 μέτρα - δεν θα υπήρχε τίποτα ζωντανό», δήλωσε ο επικεφαλής της αποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας» του Νονέτσκ Ντένις Πουσίλιν.

Να σημειωθεί ότι στο κέντρο της πόλης του Ντονέτσκ, δεν υπάρχει στρατιωτική εγκατάσταση, κάτι που αναδεικνύει την εγκληματική χρήση πυρομαχικών διασποράς σε αστική περιοχή, από τις νεοναζιστικές δυνάμεις του Τάγματος Αζόφ που επιχειρούν στην περιοχή του Ντονμπάς ...

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Russia Today») μέσω 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog