..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Συνελήφθησαν δύο στελέχη της Λενινιστικής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας

Οι δύο Ουκρανοί κομμουνιστές που συνελήφθησαν

 Μετά την αιματοχυσία στο Ντονμπας, από το 2014 με πρωταγωνιστικές ευθύνες του προέδρου Ποροσένκο και της αντιδραστικής του κυβέρνησης, την δίκη-παρωδία για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας, γκρέμισαν τα σοβιετικά και αντιφασιστικά μνημεία και οι συνεργάτες των ναζί εκθειάζονται στη νεολαία ως "πατριώτες" και αφού δημιουργήθηκε από το ουκρανικο καθεστώς "μαύρες λίστες" για τους πολιτικούς αντιπάλους του, στις οποίες έχει συμπεριλάβει και στελέχη του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων ο Γ. Λαμπρούλης, βουλευτής και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ο Σ. Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του Κόμματος, γιατί έδειξαν το έμπρακτο ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό της Ουκρανίας, που αιματοκυλιέται στην περιοχή του Ντονμπάς, ήρθε η ώρα για την σύλληψη του Α’ Γραμματέα της Λενινιστικής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας της Ουκρανίας, Μιχαήλ Κονονόβιτς και του αδελφού του Αλεξάντερ, από το αντιλαϊκό καθεστώς της Ουκρανίας, όπως καταγγέλλει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών. 

Οι αντιδραστικές αρχές της Ουκρανίας τους έχουν απευθύνει κατηγορίες για κατασκοπεία και «είναι πιθανό να δολοφονηθούν μέσα στις επόμενες ώρες» σημειώνει η ΠΟΔΝ, για τα δύο στελέχη της Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας.

Σε επικοινωνία που είχε η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ, με οργανώσεις - μέλη της ΠΟΔΝ, τονίστηκε η ανάγκη να καταδικαστεί η σύλληψη των δύο Ουκρανών κομμουνιστών, να απαιτηθεί η άμεση απελευθέρωσή τους. Να ενημερωθούν πλατιά οι νέοι και οι νέες διεθνώς για τις διώξεις αυτές.

Να καταδικαστεί ο αντικομμουνισμός, η επιβολή του ως επίσημη ιδεολογία στην Ουκρανία, οι εγκληματικές διώξεις ενάντια σε κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές που αντιτάσσονται σε αυτή την κατάσταση που οξύνεται, ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog