..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Μόσχα: Πάνω από 200 εκατ. δολάρια των ΗΠΑ σε ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρουσίασε σήμερα στοιχεία από τα οποία, όπως υποστήριξε, προκύπτει ότι οι ΗΠΑ έχουν ξοδέψει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία.

Αυτά τα εργαστήρια συμμετείχαν στο στρατιωτικό - βιολογικό πρόγραμμα των ΗΠΑ και ασχολήθηκαν, ειδικότερα, με παθογόνα της πανώλης και του άνθρακα. Ένα δίκτυο με περισσότερα από 30 βιολογικά εργαστήρια που εργάζονται για λογαριασμό του Πενταγώνου δημιουργήθηκε στο έδαφος της Ουκρανίας, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ συζήτησε τη Δευτέρα, σε συνάντηση με τον Κινέζο πρεσβευτή στη Μόσχα Ζανγκ Χανχούι το ζήτημα των αμερικανικών στρατιωτικών και βιολογικών δραστηριοτήτων στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Έγινε ανταλλαγή απόψεων για ορισμένα επίκαιρα ζητήματα της διεθνούς ατζέντας. Η ρωσική πλευρά επέστησε την προσοχή στα ζητήματα των αμερικανικών στρατιωτικών και βιολογικών δραστηριοτήτων στην Ουκρανία και στις σχετικές προσπάθειες σε εξειδικευμένες διεθνείς πλατφόρμες», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση.

Οι πλευρές ανέφεραν επίσης την υψηλή αποτελεσματικότητα της ρωσο-κινεζικής συνεργασίας στην εξωτερική πολιτική, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

(Πηγή: TASS)μέσω 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog