..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Κωδικός M060108-01. Ο ''συνεργάτης'' της CIA

M060108-01. Με αυτήν την κωδική ονομασία ήταν γνωστός ο Αμπού Ιμπραχίμ αλ Χασίμι αλ Κουράισι, ο ηγέτης του ISIS, την εξόντωση του οποίου πανηγύρισε τις προάλλες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Οπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, ο επικεφαλής των τζιχαντιστών δεν ήταν και τόσο άγνωστος στους Αμερικανούς, αφού υπήρξε κρατούμενός τους στο Ιράκ την περίοδο 2007 - 2008 και μάλιστα ιδιαίτερα συνεργάσιμος.

 Δημοσίευμα στην «Washington Post» αποκαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του, ο Κουράισι υπήρξε μια αστείρευτη πηγή πληροφοριών για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δίνοντας «στο πιάτο» ονόματα και διευθύνσεις ηγετικών στελεχών του ISIS, τα κρησφύγετα, τις διασυνδέσεις και τη δράση τους.

 Με τις πολύτιμες αυτές πληροφορίες, οι αμερικανικές υπηρεσίες καυχιούνται ότι «αντιμετώπισαν» το «Ισλαμικό Κράτος». Σύμφωνα με αναφορές τους, ο Κουράισι ζωγράφιζε μέχρι και χάρτες για να υποδείξει στόχους στις ΗΠΑ, οδηγώντας στην εξόντωση του νούμερο 2 της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

 Τον Ιούλη του 2008, οι ανακρίσεις σταμάτησαν ξαφνικά και τα ίχνη του χάθηκαν, μέχρι την Πέμπτη, οπότε ανακοινώθηκε ο θάνατός του. 

Μικρή λεπτομέρεια: Ποτέ και πουθενά δεν έχουν καταγραφεί η ακριβής χρονική στιγμή και ο λόγος της αποφυλάκισής του από το αμερικανικό στρατόπεδο στο Ιράκ. 

Και πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού ο Κουράισι, όπως όλα δείχνουν, βγήκε με ...χαρτί διανυκτέρευσης διαρκείας, αναλαμβάνοντας την ίδια περίοδο επικεφαλής των τζιχαντιστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog