..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

ΡΩΣΙΑ : «Η Δύση ετοιμάζει προβοκάτσια» στην Ουκρανία δηλώνει η Μόσχα

 
Πληθαίνουν οι φωνές στη Ρωσία που ισχυρίζονται ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ ετοιμάζουν προσχεδιασμένη ενέργεια ώστε να προκαλέσουν την αντίδραση της Μόσχας.

Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ σε εκπομπή της ΕΡΤ, αλλά και το «λάθος» του πρακτορείου ειδήσεων «Bloomberg» που ανακοίνωσε την «έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας στο Πρώτο Κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης, δήλωσε ότι η πληθώρα των δημοσιευμάτων στα δυτικά μέσα ενημέρωσης περί της δήθεν ετοιμαζόμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, επιβεβαιώνει ότι οι χώρες της Δύσης ετοιμάζουν μια πραγματική πρόκληση.

 

«Αυτό μας λέει ότι προφανώς ετοιμάζεται μια πρόκληση. Η ποσότητα και η ποιότητα των δημοσιευμάτων αυτών, η εκ των προτέρων προετοιμασία τους και η απολύτως αναντίρρητη ψευδολογία τους επιβεβαιώνουν το ότι προφανώς προετοιμάζονται κάποιες προκλητικές ενέργειες», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα είπε ότι όλα αυτά τα δημοσιεύματα φιλτράρονται στα δυτικά έντυπα μέσα ενημέρωσης πριν δημοσιευθούν ενώ το ίδιο συμβαίνει και με ανάλογα θέματα στην τηλεόραση, τονίζοντας ότι «η υστερία αυτή συνεχίζεται δύο μήνες».

Αναφερόμενη σε πρόσφατο δημοσίευμα του πρακτορείου «Bloomberg» με τίτλο «Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία», η Ζαχάροβα είπε ότι η «λανθασμένη αρχή» που έκανε το πρακτορείο, υποδηλώνει ότι όλα τα σενάρια είναι πάνω στο τραπέζι και «το μόνο ερώτημα είναι πότε θα πατηθεί ή δεν θα πατηθεί αυτό το κουμπί πληροφόρησης» και ότι «αυτό δείχνει ότι τα δημοσιεύματα είναι έτοιμα για όλες τις περιπτώσεις, ανεξάρτητα από το ποια είναι η πραγματικότητα».

Το αμερικανικό πρακτορείο «Bloomberg» εν συνεχεία παραδέχθηκε το λάθος του και απέσυρε το δημοσίευμα από την ιστοσελίδα του.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «TASS»), 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog