..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Γ. Δελής (ΚΚΕ): Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» (Video)


Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα των εργαζομένων στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» στην ΠΕ Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής.


Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας οι καταγγελίες εργαζόμενων του ΓΝΘ "Γ. Παπανικολάου" στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, στο εργασιακό τους σωματείο, για μετακινήσεις, σε τμήματα στα οποία για λόγους υγείας δεν μπορούν να ανταποκριθούν ή είναι επικίνδυνο να εργάζονται, καθώς και για παραβιάσεις ωραρίων των νοσηλευτικών βαρδιών (π.χ. καλείται κυρίως το νοσηλευτικό προσωπικό τηλεφωνικά και οποιαδήποτε ώρα για να τροποποιηθεί το ωράριο ή να ανακαλεστούν ρεπό ή επίσης ενημερώνονται οι εργαζόμενοι πολλές φορές την προηγούμενη μέρα για τα ωράρια της επομένης), αυθαίρετες προφορικές εντολές και πολλά άλλα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της όλης αρνητικής κατάστασης για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο αποτελεί νοσηλεύτρια με πολύ σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας (υπάρχουν επισυναπτόμενες ιατρικές γνωματεύσεις), βάσει των οποίων θα έπρεπε να απέχει από την εργασία της, ενώ μετά τον εμβολιασμό της πρέπει να εργάζεται σε προστατευμένο περιβάλλον (ΦΕΚ 2744/26-6-21). Με εντολή της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, που υπογράφει βεβαίως και η Διοίκηση, μετακινείται στα εξωτερικά ιατρεία, τμήμα με τεράστια έκθεση σε ασθενείς και με μεγάλο φόρτο εργασίας, 6 μήνες πριν την συνταξιοδότησή της. Μάλιστα, η δίκαιη διαμαρτυρία της εργαζόμενης στη Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, "έπεσε στο κενό".

Για αυτή την κατάσταση, την κύρια ευθύνη έχουν η Διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και η κυβέρνηση, που μέσα από τα όργανα διοίκησης του κάθε νοσοκομείου ενισχύει τον αυταρχισμό απέναντι στους εργαζόμενους, θέλοντας να περάσουν όλες τις αντιδραστικές αλλαγές που αφορούν το "νοσοκομείο ΑΕ" που θα έχει ασθενείς-πελάτες και εργαζόμενους-δούλους.

Με βάση τα παραπάνω Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε να αρθεί η αρνητική κατάσταση για τους εργαζόμενους στο ΓΝΘ "Γ. Παπανικολάου" και ειδικότερα για την προαναφερόμενη νοσηλεύτρια».

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ μέσω mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog