..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Απορρίφθηκαν αιτήματα αποφυλάκισης χρυσαυγιτών. Πού είναι ο Παππάς; (Video)

Με ψήφους 3-2, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε τα αιτήματα των φυλακισμένων ναζί, χρυσαυγιτών Παναγιώτη Ηλιόπουλου και της ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη (επίσης 7 χρόνια) να αποφυλακιστούν με αναστολή της έκτισης της ποινής τους. Μειοψήφησαν η πρόεδρος του δικαστηρίου Ι. Δούκα και ένας ακόμα δικαστής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της αποφυλάκισης ήταν η πρόταση του εισαγγελέα Περικλή Δράκου, ο οποίος επικαλέστηκε το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί.

Αντί η κυβέρνηση να δίνει 30 εκατ. ευρώ για ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, να απαγορεύει τις συναθροίσεις και να εντείνει την καταστολή στον λαό και τη νέα γενιά, που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους στην υγεία και τη μόρφωση, μήπως καλύτερα να βάλει τους ειδικούς φρουρούς να βρουν πού κρύβονται οι εγκληματίες-ναζί της Χρυσής Αυγής;;; Λέμε τώρα...

Η ανθυπαστυνόμος Β. Πόπορη, υπενθυμίζεται, διατηρούσε στο σπίτι της παράνομο οπλοστάσιο, ήταν στέλεχος της ΧΑ και έδινε πληροφορίες στους άλλους χρυσαυγίτες. Λίγο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καταγράφηκαν σχετικές τηλεφωνικές συνομιλίες της.

Ο Ηλιόπουλος, ο πρώην βουλευτής των ναζί (που του άρεσε η γραμματοσειρά του ναζιστικού «sieg heil», όπως είπε στο δικαστήριο…), ακολούθησε τον Ι. Λαγό -ο οποίος παρά την καταδίκη του συνεχίζει να βρίσκεται εκτός φυλακής, στις Βρυξέλλες- στο νέο μόρφωμα των φασιστών, την ΕΛΑΣΥΝ, και έγινε μέλος της ηγετικής της ομάδας. Και οι δύο πάντως δεν έχουν κλείσει ούτε τέσσερις μήνες στη φυλακή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog