..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

O Θανάσης Παφίλης ξεμπροστιάζει την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: "Πάρτη με 6€"! "Πάρτα μωρή άρρωστη"!...» (Video)


Πρόκειται για ένα βαθιά ταξικό νομοσχέδιο, από μια αδίσταχτη και κοινωνικά απάνθρωπη κυβέρνηση, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται για δεύτερη μέρα το εν λόγω νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Στην ομιλία του ξεμπρόστασιασε την ΔΑΠ στο 1ο video από το 27ο λεπτό 

«Όπως όλη η κυβερνητική πολιτική της κυβέρνησης εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων, έτσι και αυτό το νομοσχέδιο εξυπηρετεί αυτά τα συμφέροντα», σημείωσε, προσθέτοντας «σας στηρίζουν όλοι αυτοί, και πρώτα από όλα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών».



Όπως είπε, με το νομοσχέδιο μπαίνουν νέοι ταξικοί φραγμοί, κόβει τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων από την δυνατότητα να σπουδάσουν, ενώ προωθεί την επιχειρηματική δράση των ΑΕΙ, την αξιολόγηση με κριτήρια της αγοράς, την αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα και την κατηγοριοποίηση πτυχίων και τμημάτων. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα για το τί σημαίνει έρευνα στην υπηρεσία της αγοράς, το γεγονός πως το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης είναι ιδιοκτησία της «Astra/Zeneca», η οποία κερδοσκοπεί με αυτό εγκληματικά. Ανέφερε επίσης ότι παρά το γεγονός ότι τα ιδρύματα είναι ένα χρόνο κλειστά, τα προγράμματα με τις εταιρείες δεν σταμάτησαν να «τρέχουν».

Ως μια απόδειξη του μίσους που επιδεικνύει η κυβέρνηση στα παιδιά της εργατικής τάξης είναι οι νομοθετικές προβλέψεις για αυτούς που η κυβέρνηση ονομάζει «αιώνιους φοιτητές». Ο Θ. Παφίλης σημείωσε ότι περίπου το 40% των φοιτητών δουλεύουν γιατί οι οικογένειες τους δεν μπορούν να στηρίξουν τις σπουδές τους και τώρα έρχεται η κυβέρνηση να τους πετάξει έξω. «Ορισμένοι δεν ξέρουν τι σημαίνει να σπάς τα κόκαλα στην οικοδομή και να πηγαίνεις να δώσεις εξετάσεις».

Για την αστυνομία στις σχολές, τόνισε ότι δεν πρόκειται να περάσει,  ενώ εκτίμησε ότι με την παρουσία της τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog