..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Οι στυλίστες του .......ΣΥΡΙΖΑ !!!!!!!!!!!

Τις αντιδραστικές ρυθμίσεις που είχαν εξαγγελθεί «για την ενίσχυση της ασφάλειας των πανεπιστημίων και της ακαδημαϊκής ελευθερίας» προωθεί η κυβέρνηση, μέσα σε συνθήκες πανδημίας και καραντίνας και με φόντο την ένταση της καταστολής και την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Η θεσμοθέτηση ειδικού σώματος αστυνομικών για τα πανεπιστήμια δεν είναι πρώτη φορά που πέφτει ως πρόταση στο τραπέζι...

 

Και τι δεν έχουν επικαλεστεί κατά καιρούς οι κυβερνήσεις: Την ανομία, τα ναρκωτικά, τις κλοπές, την αντιγραφή στις εξετάσεις (πρόκληση βέβαια να το επικαλείται ο πρώτος διδάξας - ΔΑΠ), και μέσα σε όλα αυτά, τεχνηέντως εντάσσονται και οι καταλήψεις, οι αγωνιστικές διεργασίες των φοιτητών και των συλλόγων τους, που αναφέρονται δίπλα στα διάφορα ποινικά αδικήματα.

Η θέση της κυβέρνησης της ΝΔ είναι χρόνια γνωστή. Με το μαστίγιο και το καρότο πρέπει να τελειώνουν με το φοιτητικό κίνημα, με το συνδικαλισμό που δεν μπαίνει στα καλούπια του συστήματος. 

Η λαθροχειρία ωστόσο προέρχεται και σε αυτήν την περίπτωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει γίνει «μανούλα» πλέον στο να μασά τα λόγια του και να βαφτίζει το κρέας ψάρι.

Απέναντι σε αυτήν την προσπάθεια της κυβέρνησης, ήρθε κι ένα ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης της «Αυγής», που ...παρουσίαζε με φωτογραφίες τις στολές που θα φορούν οι πανεπιστημιακοί αστυνομικοί και σημείωνε ανάμεσα στα άλλα: 

«Ερωτηματικά ωστόσο προκύπτουν για τον σχεδιασμό της στολής: Πόσο κόστισε και πόσο θα κοστίσει συνολικά στον ελληνικό λαό το νέο είδος καταστολής της κυβέρνησης, με τις 1.000 νέες προσλήψεις αστυνομικών; 

Εγινε διαγωνισμός ή για άλλη μία φορά προτιμήθηκε η μέθοδος της απευθείας ανάθεσης, όπως έχει συνηθίσει να κάνει η κυβέρνηση όλους αυτούς τους μήνες, με πρόσχημα την πανδημία;»! 

Μιλάμε δηλαδή για ερωτήματα ...που καίνε!

 Γιατί δεν προτείνουν κι έναν κοινό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να διαλέξουν μαζί τον σχεδιαστή;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog