..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Ν. Κεραμέως: Εσύ θα ...φταίς. Παραπέμπει πάλι στην ατομική ευθύνη για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Κανένα επιπλέον μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων δεν φαίνεται να σκέφτεται το υπουργείο Παιδείας και για άλλη μια φορά επικαλείται την ατομική ευθύνη και κρύβεται πίσω από τους ειδικούς, που όμως τους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «ΜΕGA Σαββατοκύριακο», η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως επανέλαβε ότι ο προγραμματισμός του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Γενάρη και μία εβδομάδα νωρίτερα από αυτήν την ημερομηνία θα ζητηθεί από τους ειδικούς να υποδείξουν, με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία, τη σύστασή τους. 

«Ας τηρήσουμε τα μέτρα για να δώσουμε στους ειδικούς τη δυνατότητα να μας δώσουν το πράσινο φως το συντομότερο», είπε χαρακτηριστικά η Ν. Κεραμέως, τηρώντας σιγή ιχθύος για τα αναγκαία μέτρα που μήνες τώρα ζητούν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές για την ασφάλεια των σχολείων.

Η υπουργός βρήκε την ευκαιρία να διαφημίσει το κατόπιν εορτής πρόγραμμα που εξήγγειλε για τα voucher των 200 ευρώ για αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού από μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, όταν τόσους μήνες τους έχει αφήσει ακάλυπτους μπροστά στην τηλεκπαίδευση και τώρα αναγκαιότητα είναι οι εκπαιδευτικές μονάδες να επανέλθουν στην ασφαλή και δια ζώσης λειτουργία.

Μίλησε ακόμα για τις αλλαγές που προτίθεται να φέρει στο σύστημα πρόσβασης, που έχουν αναστατώσει και αλλάξει άρδην τον προγραμματισμό των παιδιών που δίνουν σε λίγους μήνες πανελλαδικές εξετάσεις. 

Όσο για την εξεταστέα ύλη που εκπαιδευτικοί και μαθητές ζητούν την αναπροσαρμογή της, η υπουργός είπε αόριστα ότι όταν ανοίξουν τα σχολεία θα δουν «πώς έχει προχωρήσει η ύλη και ενδεχομένως να δουν αν θα χρειαστεί οποιαδήποτε προσαρμογή»...

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog