..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

17 ΝΟΕΜΒΡΗ: Είναι μέρα μνήμης, τιμής και αγωνιστικής ανάτασης για το λαό

 


Πάνω στη «φούρια» τους να βάλουν «φίμωτρο» στο λαό και στο αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα που θα στείλουν την Τρίτη σωματεία και φορείς τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα κυβερνητικά στελέχη και οι «πένες» τους μπουρδουκλώνονται και εκτίθενται, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές προθέσεις τους, που βέβαια καμία σχέση δεν έχουν με την υγεία του λαού, τον οποίο έχουν αφήσει εκτεθειμένο στο έλεος της πανδημίας. 

Τον «χορό» έσυρε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος, ανάμεσα σε διάφορες άλλες χυδαιότητες και τα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», «καρφώθηκε» λέγοντας πως η απαγόρευση είναι «μία ευκαιρία να γίνει μία πλατιά συζήτηση, με σεβασμό στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, να του αποδώσουμε το νόημα που πρέπει». 

Τι «νόημα πρέπει» στην εξέγερση του Πολυτεχνείου; 

Ανέλαβε να το κάνει φραγκοδίφραγκα μια άλλη κυρία, από γνωστή φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα. 

Φανερά εκνευρισμένη, ενημέρωνε την Παρασκευή ότι έκανε, λέει, «πολλή υπομονή» με το ΚΚΕ, και «αναρωτιόταν» «ποιον λόγο έχει σήμερα η Ελλάδα να παραδώσει αντιιμπεριαλιστικά μηνύματα στην αμερικανική πρεσβεία;», καταλήγοντας μέσα από ένα διασκεδαστικό παραλήρημα να αποφαίνεται πως «το αντιαμερικανικό και το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα έχασαν τον λόγο ύπαρξής τους»! 

Ούτε να άκουγε τον πρωθυπουργό ένας τρίτος, που - αυτοσυστηνόμενος «από τη γενιά του Πολυτεχνείου» - από τις σελίδες της «Καθημερινής» δήλωνε «ανακουφισμένος» με το φιρμάνι της κυβέρνησης, γιατί λέει «αρεσκόμαστε να γιορτάζουμε και να μυθοπλάθουμε τις εξεγέρσεις και τις ήττες» και προφανώς όχι τις «νίκες» των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και ό,τι άλλο θα ήθελε η αστική τάξη. Είναι δηλαδή φανερό ότι το τόσο μένος είναι... για την υγεία του λαού.

Από την άλλη, βέβαια, δεν είναι και μικρό πράγμα η ψυχική υγεία του πολυαγαπημένου τους πρέσβη...

                          Αφωνία (;) της «αξιωματικής αντιπολίτευσης»

«Βασιλική διαταγή και τα σκυλιά δεμένα» για λογαριασμό της αστικής τάξης και των ΑμερικανοΝΑΤΟικών «συμμάχων μας». Αυτό αποδεικνύεται από ένα ακόμα γεγονός. 

Από την εκκωφαντική αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου. Την ώρα που ο πρωθυπουργός εκτόξευε απειλές, ο λαλίστατος Αλ. Τσίπρας στη Βουλή «έκανε την πάπια», σαν να μην άκουσε.

Η στάση τους είναι πλήρως εξηγήσιμη. Γιατί πρώτα απ' όλα και από τη θέση της αντιπολίτευσης εξαργυρώνουν «γραμμάτια» της στρατηγικής τους σύμπλευσης με τον σταθερό αμερικανοΝΑΤΟικό προσανατολισμό της χώρας, όπως άλλωστε έκαναν με μεγάλη θέρμη και ως κυβέρνηση. 

Γιατί είναι «μέσα» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή, αλλά και στα σενάρια συνεκμεταλλεύσεων και συνδιαχείρισης υπό ΝΑΤΟική σφραγίδα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. 

Επίσης, παρ' όλες τις όψιμες αντιπολιτευτικές κορόνες και τις κατηγορίες στην κυβέρνηση για ανικανότητα, δεν φεύγουν ούτε ρούπι από τη γραμμή που λέει ότι προτεραιότητα είναι η στήριξη του κεφαλαίου, τη γραμμή των «αντοχών της οικονομίας». 

Γι' αυτό άλλωστε το Μάρτη έλεγαν «θα λογαριαστούμε μετά» ενώ σήμερα εμφανίζονται διαθέσιμοι να βάλουν πλάτη στην πολιτική διαχείρισης της πανδημίας για λογαριασμό του κεφαλαίου, προτείνοντας ακόμα και κοινής αποδοχής υπουργό Υγείας. 

Την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται υποκριτικά τις διεκδικήσεις εργαζομένων και υγειονομικών, που αντικειμενικά βάζουν στο στόχαστρο όχι μόνο την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και τη δική του πολιτική, που έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης στη σημερινή κατάσταση στην Υγεία, δίνει τα πάντα για να φανεί η διάθεσή του να συναινέσει, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν εξασφαλίζει την «κοινωνική συνοχή». 

Με όλα αυτά, τι να πουν για την πορεία του Πολυτεχνείου;


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 14-15/11/2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog