..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ Να σταματήσουν να κάνουν καλλιστεία αντιφασισμού τα κόμματα που ανέχτηκαν τη Χρυσή Αυγή (VIDEO)

«Να σταματήσει η προσπάθεια κεφαλαιοποίησης» από τα αστικά κόμματα, της δικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη Βουλή, «πολύ περισσότερο που δεν ακούστηκε ίχνος αυτοκριτικής» για τη στάση που είχαν τα προηγούμενα χρόνια απέναντι στη ναζιστική - εγκληματική οργάνωση.


Ο Θ. Παφίλης τόνισε πως το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, από θέση αρχών είχε χαρακτηρίσει εγκληματική τη Χρυσή Αυγή μέσα και έξω από τη Βουλή, ενώ συγκρούστηκε με τα άλλα κόμματα για να μην προσκαλούνται σε εκδηλώσεις τα φασιστικά τέρατα.

Σε ότι αφορά τα «καλλιστεία αντιφασισμού» που, όπως είπε, κάνουν τα άλλα κόμματα, παρουσίασε πλήθος στοιχείων για τις επαφές που είχε το αστικό πολιτικό σύστημα, η τοπική διοίκηση, τα ΜΜΕ, κ.ά. με τους χρυσαυγίτες.

«Ο φασισμός είναι γνήσιο και δηλωμένο τέκνο του καπιταλιστικού συστήματος», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, προσθέτοντας πως «δεν εφησυχάζουμε, γιατί δεν ψόφησε το φίδι».

                                                         Δεν έχουν ντροπή... 

Αναφερόμενος στην τροπολογία του ΚΚΕ που περιλαμβάνει μέτρα για τη συνολική καταδίκη της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ο Θ. Παφίλης τόνισε πως «είναι πεντακάθαρη και ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του».

Σε σχέση με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έστρωσαν το δρόμο για να μειωθούν οι ποινές στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τον τροποποίησε και η ΝΔ διατήρησε αυτές τις αλλαγές που έγιναν.

Με βάση τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, που ψήφισε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ένα μόλις μήνα πριν τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, μειώθηκαν οι ανώτατες και οι κατώτατες ποινές για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ έπαψε και η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Το γεγονός ότι οι αλλαγές αυτές θα διευκόλυναν να πέσουν στα μαλακά οι εγκληματίες χρυσαυγίτες επιβεβαιώνεται και από τις όψιμες καταγγελίες του πρώην υπουργού δικαιοσύνης Στ. Κοντονή.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, σε μια επιτομή της υποκρισίας κατέθεσε τροπολογία για την επαναφορά διατάξεων που ως κυβέρνηση είχε καταργήσει. Η τροπολογία προβλέπει τη στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε όσους έχουν καταδικαστεί σε οποιαδήποτε ποινή στερητική της ελευθερίας για τα εγκλήματα του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα (εγκληματική οργάνωση) και κατά το χρόνο της τέλεσής τους είχαν την ιδιότητα του μέλους του ελληνικού ή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ή καταδικάστηκαν ως συναυτουργοί και συμμέτοχοι μέλους του ελληνικού ή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που τέλεσε τις παραπάνω πράξεις. 

            Απορρίπτει η κυβέρνηση την τροπολογία του ΚΚΕ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας απέρριψε την τροπολογία του ΚΚΕ, όπως και τις τροπολογίες για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των χρυσαυγιτών που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, με το επιχείρημα ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί μέσω τροποποίησης του ποινικού κώδικα. 


902.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog