..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

ΜΚΟ: Κράτος εν κράτει.!!!!!!!!!!!


Το μόνο κόμμα, που από την πρώτη στιγμή, ανέδειξε με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ στον «Ριζοσπάστη», ερωτήσεις και άλλες παρεμβάσεις τους μεγάλους κίνδυνους που συνεπάγεται η εμπλοκή ΜΚΟ στο Προσφυγικό, ήταν το ΚΚΕ. Είναι χαρακτηριστικά τα ρεπορτάζ της εφημερίδας, Ριζοσπαστης, που αναδείκνυαν ότι ακόμα και η κατασκευή συρματοπλεγμάτων στον καταυλισμό του Σκαραμαγκά είχε ανατεθεί σε ΜΚΟ! 

Στις καταγγελίες του ΚΚΕ ότι οι ΜΚΟ έχουν γίνει «κράτος εν κράτει», τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνταν τη σχετική νομοθεσία και «πρακτική» της ΕΕ, που διοχετεύει κονδύλια για τη διαχείριση του Προσφυγικού μόνο μέσω ΜΚΟ, με το κράτος να αναλαμβάνει ρόλους καταστολής των προσφύγων και «τροχονόμου» του χρήματος, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο δράσης σε κάθε πιθανή και απίθανη «μη κυβερνητική οργάνωση», που εμπορεύεται την «αλληλεγγύη», αναπτύσσει διαφόρων ειδών μπίζνες και παίζει γεωπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες προσφύγων, μεταναστών και κατοίκων.

Σήμερα, η κυβέρνηση παριστάνει ότι «ανακαλύπτει τον τροχό» και θεσμοθετεί μέτρα «ελέγχου» των ΜΚΟ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, διεκδικεί την «πατρότητα» της ιδέας για «μητρώο ΜΚΟ» από το 2016. 

Την ίδια στιγμή, βέβαια, αρνούνται και οι δύο την απαγόρευση κάθε εμπλοκής ΜΚΟ στο Προσφυγικό και τον τερματισμό κάθε χρηματοδότησής τους. Αρνούνται να αναλάβει το κράτος αποκλειστικά τη διαχείριση του Προσφυγικού, με επαρκή χρηματοδότηση, με προσλήψεις προσωπικού, ώστε γρήγορα να εξετάζονται αιτήσεις ασύλου κ.ο.κ.

Η προσήλωση στη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, από τη μία, που εγκλωβίζει στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και στη διαχείριση του Προσφυγικού μέσω ΜΚΟ, από την άλλη, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, όπου η ταύτιση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρυφτεί. 

Αυτός που την «πληρώνει» δεν είναι άλλος από τους χιλιάδες εγκλωβισμένους και το λαό των νησιών που ζουν τα αποτελέσματα αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

1 σχόλιο:

  1. You should see how my partner Wesley Virgin's adventure begins in this shocking and controversial VIDEO.

    You see, Wesley was in the army-and shortly after leaving-he unveiled hidden, "mind control" tactics that the government and others used to get whatever they want.

    As it turns out, these are the EXACT same tactics many famous people (especially those who "come out of nowhere") and the greatest business people used to become rich and famous.

    You've heard that you use only 10% of your brain.

    Really, that's because most of your brainpower is UNCONSCIOUS.

    Maybe that expression has even taken place INSIDE OF YOUR very own brain... as it did in my good friend Wesley Virgin's brain 7 years back, while driving an unregistered, garbage bucket of a car without a driver's license and with $3 on his bank card.

    "I'm very frustrated with living check to check! When will I become successful?"

    You took part in those thoughts, ain't it right?

    Your own success story is going to happen. Go and take a leap of faith in YOURSELF.

    CLICK HERE To Find Out How To Become A MILLIONAIRE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog