..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

''ΑΥΓΗ'': Το ισχυρό αριστερό μπλοκ περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΜεΡα 25 και το ΚΚΕ


«Η ΝΔ θα χρειαστεί να συμπράξει με την Ακροδεξιά για να κάνει τις αλλαγές που θέλει στο σύνταγμα και να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Ας είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα διστάσει να το κάνει. 

Απέναντί της όμως υπάρχει ένα ισχυρό αριστερό μπλοκ, που περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, το Μέρα25 και το ΚΚΕ. 

Μπορεί οι σχέσεις ανάμεσα στις δυνάμεις αυτές να είναι από κακές έως ανύπαρκτες, αλλά απέναντι στη δεξιά και ακροδεξιά επίθεση η στάση τους θα είναι κοινή. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αναλάβει ηγεμονικό ρόλο σε αυτό το μπλοκ, η στάση του οποίου θα είναι καθοριστική για τους κοινοβουλευτικούς αγώνες της επόμενης ημέρας». 

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από κείμενο της «Αυγής» για την «επόμενη μέρα». 

Αν μη τι άλλο, φανερώνει ότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν έχουν όρια στην προσπάθειά τους να θολώσουν τα νερά και να μπλέξουν το ΚΚΕ στους «ενδοοικογενειακούς» καβγάδες τους με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ για αποχρώσεις του αντιλαϊκού σχεδίου που υπηρετούν από κοινού. 

Ανεξάρτητα από τα «μπλοκ» που φαντάζονται οι ΣΥΡΙΖΑίοι, η πραγματικότητα είναι η εξής: Στη Βουλή υπάρχουν σήμερα από τη μια το ΚΚΕ και από την άλλη κόμματα που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο υπηρέτησαν και υπηρετούν ένα κοινό στόχο, το πώς θα ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. 

Ολα, άλλωστε, ψήφισαν ή στήριξαν την πολιτική των μνημονίων. ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ ψήφισαν μαζί το 3ο μνημόνιο. 

Ο δε ακροδεξιός Βελόπουλος στήριξε το 2ο μνημόνιο ως στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. επί κυβέρνησης Παπαδήμου. 

Τέλος, ο Βαρουφάκης με την «περήφανη διαπραγμάτευση» άνοιξε το δρόμο για το 3ο. 

Η πραγματικότητα είναι ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που θα ασκήσει λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ, συνολικά απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και τα διάφορα στηρίγματά της.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 09072019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog