..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Κ.Μ.: Τολμούν να μιλήσουν για τις ανάγκες του λαού της Θεσσαλονίκης οι υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ;;;;;


 Την Πέμπτη 28.2 οι επίσημοι υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το Δήμο Θεσσαλονίκης έδωσαν συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα. Κάποιοι ψάχνουν να βρουν διαφορές ανάμεσά τους- θα ’ταν πολύ πιο χρήσιμο πάντως να αναζητηθούν οι ομοιότητες.

Η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ  επεσήμανε πως η καθαριότητα στη Θεσσαλονίκη είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς όπως είπε είναι εξαιρετικά πλημμελής. «Δεν υπάρχει προσωπικό. Θα πρέπει να στελεχωθεί άμεσα» .  

Βέβαια η μέχρι προχτές υπουργός ξέρει ότι η κυβέρνησή της, εφαρμόζοντας κι αυτή την πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά λέξη, έχει αποστερήσει πλήρως τους δήμους από  τη δυνατότητα να προσλαμβάνουν προσωπικό με βάση τις ανάγκες τους. 

Και το ίδιο  - να την ενημερώσουμε  - συμβαίνει και με το πράσινο, όπου στο Δήμο Θεσσαλονίκης έχουν απομείνει ελάχιστοι εργάτες και πλέον όλο αυτό το έργο έχει ανατεθεί σε μία πολυδάπανη εργολαβία. Και το ίδιο συμβαίνει και με το σύνολο (100%) του τεχνικού προγράμματος και των έργων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου δεν υπάρχουν εργάτες οικοδόμοι και όλα τα έργα δίνονται σε εργολάβους.



Αυτά είναι τα μνημόνια που εφάρμοζε η κυβέρνησή της κι αυτές είναι οι συνέπειές τους στους δήμους, που  φέρουν και τη δική της προσωπική σφραγίδα. 

Ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ από την άλλη ( άλλος ένας που θεωρεί τα μνημόνια ευλογία) ανακάλυψε ξανά το “μαγικό ραβδάκι” της ελεύθερης αγοράς που θα εξαφανίσει όλα τα προβλήματα. 

Θα δώσουμε την καθαριότητα στους ιδιώτες και όλα θα λάμπουν. 

Και γιατί αλήθεια εκεί που υπάρχουν ήδη οι ιδιώτες δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο; Γιατί στα τεχνικά έργα του Δήμου έχουμε συνέχεια επιδιορθώσεις και ανακατασκευές, καθυστερήσεις και παρατάσεις, έμμεσους εκβιασμούς και τελικά καμία μα καμία βελτίωση? 

Πώς βοήθησε το πράσινο η εργολαβία την τελευταία τετραετία?

Γενικότερα, υπάρχουν δύο παράλληλοι τρόποι για να αντιμετωπίσει κανείς τη μέχρι τώρα εξέλιξη του προεκλογικού αγώνα: ο πρώτος και ευκολότερος , το ανελέητο τρολάρισμα των όσων μέχρι στιγμής  έχουν υποσχεθεί και δηλώσει οι διάφοροι επίδοξοι δήμαρχοι των αστικών  - επιτέλους το δηλώνουν και οι ίδιοι ανοιχτά - κομμάτων: μέχρι στιγμής, η πιο δημοφιλής ατάκα αναδεικνύεται το “δεν είμαι κομματικός”, στο οποίο “ορκίζονται” πρώην υπουργοί ή/και βουλευτές, πρώην υποψήφιοι σε βουλευτικές, άνθρωποι που κάνουν χρόνια - περισσότερο η λιγότερο -  σημαία την κομματική τους ένταξη..  

Όλοι τους προφανώς  φαντάζονται ότι ο λαός της Θεσσαλονίκης θα “τσιμπήσει” στην πιο χιλιοειπωμένη τα τελευταία τριάντα χρόνια  ατάκα τοπικών εκλογών  - καλό πάντως θα ήταν να σταματούσαν να πηγαίνουν στις κοπές πίτες των τοπικών οργανώσεων των κομμάτων που “δεν ανήκουν” και “δεν θέλουν να τους στηρίξουν”…

Υπάρχει όμως και ο δεύτερος τρόπος: η πραγματικότητα. Η οποία ξεκινάει από την αβάσταχτη καθημερινότητα των ανέργων και των συνταξιούχων της πόλης, της νεολαίας που δουλεύει με τους “υποκατώτατους” μισθούς, των, στα όρια της απόγνωσης αυτοαπασχολούμενων, των εργαζόμενων των απλήρωτων υπερωριών και των “αυξήσεων” στο βασικό που  όμως γίνονται μειώσεις με την πτώση του αφορολόγητου. 

Αυτός ο κόσμος, ο λαός, η εργατική τάξη ( έννοιες και λέξεις που δεν ξεστομίζονται καν από τους υποψήφιους των αστικών κομμάτων..) είναι η πλειοψηφία στο δήμο Θεσσαλονίκης. 

Σ’ αυτή την πραγματικότητα οι φαιδρότητες και οι ατάκες υποχωρούν, και εδώ τελικά βρίσκεται η ομοιότητα των κ.κ. Νοτοπούλου και Ταχιάου. 

Πώς μπορεί σήμερα να πάρει “ανάσες” ο λαός; Αυτό το ερώτημα βάζει η πραγματικότητα για όλους. 

Για να μειωθούν άμεσα τα τροφεία στους παιδικούς, να μειωθούν τα δημοτικά τέλη και φόροι, για ένα σύστημα στάθμευσης φτηνό και όχι μηχανισμό φορομπηξίας.

Για να αξιοποιηθούν τα πλεονάσματα των δεκάδων εκατομμυρίων που παρουσιάζει το ταμείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, για να χτιστούν σύγχρονα & ασφαλή σχολεία και νηπιαγωγεία, για να γίνουν οι απαλλοτριώσεις των αναγκαίων χώρων για χώρους άθλησης, πολιτισμού, για πράσινο και αναψυχή. 

Να πιεστεί η κάθε κυβέρνηση και η κεντρική διοίκηση για λύση στην αθλιότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην πόλη. Να ανατραπούν οι σχεδιασμοί ιδιωτικοποίησης του νερού.

Να γίνει τελικά ζήτημα πολιτικό το κεντρικό ζήτημα που σημαδεύει τη ζωή του λαού της πόλης, ο τρόπος που η εργατική τάξη και ο λαός καλύπτουν τις ανάγκες τους σήμερα , και ο τρόπος που θα καρπωθούμε τον πλούτο που παράγουμε αύριο. 

Μαζί με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση, για τις ανάγκες μας, το δίκιο μας.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Κ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog