..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Οι νέες φοροαπαλλαγές της κυβέρνησης!!!!!!!!!!!!


Δεν έχουν τέλος οι φοροαπαλλαγές που εξασφαλίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στους επιχειρηματικούς ομίλους, προνόμια που τους εξασφαλίζει με τη βάρβαρη αντιλαϊκή της πολιτική η οποία ματώνει το λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Χτες κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει ότι μειώνεται σε 10%, από 15% που ισχύει σήμερα, ο συντελεστής παρακράτησης φόρου στα εισοδήματα φυσικών και νομικών προσώπων που προέρχονται από μερίσματα.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και άλλες διατάξεις» και μειώνει κατά 5% τους φόρους των διανεμόμενων κερδών των εισηγμένων εταιρειών.

Το μέτρο θα ισχύει από το φορολογικό έτος 2019 και εφεξής, ενώ η εξήγηση που δίνεται στην αιτιολογική έκθεση είναι ότι μειώνεται «η φορολογική επιβάρυνση των εν λόγω εισοδημάτων ως κίνητρο για τις επενδύσεις»!



Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, «από τις προτεινόμενες διατάξεις, επέρχεται επί του κρατικού προϋπολογισμού ετήσια μείωση εσόδων, από το έτος 2020 και εφεξής ύψους 45 εκατ. ευρώ περίπου». «Η ανωτέρω μείωση - αναφέρεται - θα αναπληρωθεί από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού», με άλλα λόγια ο λαός θα κληθεί να πληρώσει και αυτό τον «λογαριασμό», στο όνομα της διαμόρφωσης του φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος, της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που προϋποθέτει θυσίες δίχως τέλος για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα.

Η τροπολογία - πρόκληση, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους «θεσμούς» το παραπέρα τσεκούρωμα του αφορολόγητου και λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα με τους δεκάδες έμμεσους και άμεσους φόρους, αποτελεί άλλη μια τρανταχτή απόδειξη της «δίκαιης» ανάπτυξης για το κεφάλαιο που υπηρετεί η κυβέρνηση με την πολιτική της και που έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες φοροαπαλλαγές και τα υπόλοιπα προνόμια που η κυβέρνηση εξασφαλίζει σωρηδόν στους επιχειρηματικούς ομίλους. 

Μάλιστα, η τροπολογία αποτελεί απλά το «ορεκτικό» του νομοσχεδίου με τα νέα φορολογικά «κίνητρα» για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στ. Πιτσιόρλας, την περασμένη βδομάδα, έρχεται στη Βουλή εντός διμήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog