..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΚΚΕ : Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί Μηχανισμό για επεμβάσεις σε οποιαδήποτε χώρα.!!!!!!!!!!!!!


Μηχανισμός συστηματοποίησης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων o «Ευρωπαϊκός Μηχανισμός για την ειρήνη» της ΕΕ.

Παρέμβαση στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την ειρήνη», το νέο αντιδραστικό μηχανισμό της ΕΕ που έχει ως αποστολή την απευθείας χρηματοδότηση των στρατιωτικών σωμάτων για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της, έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Η ΕΕ συγκροτεί, με τις ευλογίες του Ευρωκοινοβουλίου, τον «Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την ειρήνη». Ο Μπρεχτ από πολύ παλιά σας απαντά: «Όταν αυτοί που είναι ψηλά μιλάνε για ειρήνη, ο απλός λαός ξέρει πως έρχεται ο πόλεμος».


Γιατί αυτός ο νέος αντιδραστικός μηχανισμός έχει ως αποστολή την απευθείας χρηματοδότηση χωρίς καθυστερήσεις των στρατιωτικών σωμάτων για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεών της όπου Γης.

Γιατί διπλασιάζει τις στρατιωτικές δαπάνες για τέτοιες αποστολές φτάνοντάς τες στο 1,5 δισ. ευρώ ετησίως. Γιατί προκλητικά μάλιστα, στο όνομα της ισότητας, κάνει προσκλητήριο πολέμου ειδικά στις γυναίκες προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτές τις επικίνδυνες για τους λαούς αποστολές.

70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, 20 χρόνια από την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ, 20 χρόνια από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ στήνεται μηχανισμός συστηματοποίησης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. 

Οι λαοί με την από κοινού πάλη τους να σημαδέψουν τον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια, το σύστημά τους, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και τις κυβερνήσεις τους».

28/03/2019                                    
Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog