..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Με νταούλια και ζουρνάδες έθαψε διακηρύξεις για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ


Ενταφιάζοντας και τυπικά τις διακηρύξεις για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 650 ευρώ μικτά το μήνα και πως καταργείται ο υποκατώτατος μισθός με καθυστέρηση τεσσάρων χρόνων, ενεργοποιώντας τον μνημονιακό νόμο του πρώην υπ. Εργασίας της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, Γ. Βρούτση.

Κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «ιστορικό βήμα» το γεγονός ότι ο κατώτατος μισθός από 586 μικτά, θα είναι 650 ευρώ μικτά το μήνα που σε καμία περίπτωση δεν συνιστά κάλυψη των τεράστιων απωλειών των εργαζομένων τα χρόνια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης. Επιπλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον ορισμό του κατώτατου μισθού με βάση το "νόμο Βρούτση", που η ίδια ενεργοποίησε, ενταφιάζει τη συλλογική διαπραγμάτευση αφού την απόφαση την λαμβάνει ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας.


Με αυτή την κίνηση ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι θα υπάρξει περιορισμός των ανισοτήτων και ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων, όταν οι εργαζόμενοι επί 10 χρόνια έχαναν το 3,5% του μισθού τους ετησίως! Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κίνηση αυτή συμφέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους διότι θα τονωθεί η ζήτηση εμπορευμάτων και συνεπώς θα τονωθεί η πραγματική οικονομία και η καπιταλιστική ανάπτυξη. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι ήδη έχουν λάβει και νέα προνόμια με τη μείωση του φορολογικού συντελεστή και της φορολογίας στα διανεμόμενα κέρδη.

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ο νέος κατώτατος μισθός είναι ένα «βήμα στην μεγάλη πορεία για την αποκατάσταση των αδικιών», καταδεικνύοντας ότι η αναπλήρωση των απωλειών μετατίθεται στο πολύ μακρινό μέλλον και πως επιδιώκει με κάθε ευκαιρία να καλλιεργεί κλίμα ψεύτικων προσδοκιών στο λαό, ειδικά σε προεκλογική περίοδο. Γι' αυτό άλλωστε λάνσαρε και το νέο προεκλογικό σλόγκαν πως η κυβέρνησή του είναι «κυβέρνηση των πολλών και όχι των λίγων» αν και από τους λίγους έχει εισπράξει έως τώρα τα περισσότερα εύσημα που έχει λάβει αστική κυβέρνηση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog