..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τους απλήρωτους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. 

Για πολλοστή φορά η πλειοψηφία των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών των ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ παραμένουν απλήρωτοι από το Υπουργείο Εργασίας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως και σήμερα. 

Αυτή η κατάσταση αποτελεί μόνιμη επωδό του Υπουργείου τα τελευταία χρόνια, ενώ και η Διοίκηση του ΟΑΕΔ δεν υλοποιεί τις υποσχέσεις που δίνει κατά καιρούς στους εκπαιδευτικούς για την καταβολή των καθυστερημένων πληρωμών των προηγούμενων μηνών.

Την ίδια στιγμή οι ανάγκες των απλήρωτων εκπαιδευτικών, και εν όψει των εορτών, τρέχουν όπως και οι πληρωμές των διαφόρων τελών και φόρων (τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ κτλ.).

Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί αυτοί, που αποτελούν και την πλειοψηφία στις ΕΠΑΣ, καθώς ελάχιστοι είναι οι μόνιμοι, παραμένουν για χρόνια υπό καθεστώς ομηρίας, με εργασιακή ανασφάλεια και την αβεβαιότητα αν θα καταφέρουν να λάβουν το επίδομα ανεργίας το διάστημα που κλείνει η σχολή, αν θα επαναπροσληφθούν τη νέα χρονιά, παρόλο που πολλοί απ' αυτούς έχουν ακόμα και πάνω από είκοσι χρόνια προϋπηρεσία στις Σχολές.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε

Άμεσα να καταβληθεί το σύνολο των καθυστερούμενων δεδουλευμένων των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί των σχολείων του ΟΑΕΔ.

Να γίνουν οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με σκοπό να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών των σχολείων του ΟΑΕΔ.

Οι βουλευτές

Μανώλης Συντυχάκης
Γιάννης Δελής
Διαμάντω Μανωλάκου
Σταύρος Τάσσος

Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog