..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Π. Καμμένος: Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ γιατί έσωσαν την Ελλάδα


Παρουσία του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και νυν αναπληρωτή υπουργού Αμυνας, αλλά και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, έγιναν τα εγκαίνια του περιπτέρου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στη ΔΕΘ από τον Π. Καμμένο. 

Ανάμεσα στα πολλά που είπε ο υπουργός στην ομιλία του, απευθυνόμενος στον Τζ. Πάιατ, ήταν και τούτο: 

«Ημασταν πάντα μαζί. Ημασταν μαζί σε εύκολες, αλλά και σε δύσκολες στιγμές. Στους δύο παγκόσμιους πολέμους. Και μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σας οφείλουμε την ένταξή μας στο Σχέδιο Μάρσαλ. Αυτή η χώρα χτίστηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο χάρη στη βοήθεια των ΗΠΑ». 

Δεν έλειψαν βέβαια και οι αβροφροσύνες, όπως αυτή: «Εξοχότατε, πολλοί πρέσβεις πέρασαν από την Αθήνα. Θέλω να σας πω ότι είστε ο καλύτερος πρέσβης των τελευταίων 50 ετών και να σας ευχαριστήσω θερμά, γιατί πιστεύετε σε αυτή τη φιλία και συμμαχία». 

Το τι κάνανε οι Αμερικανοί στην Ελλάδα, μετά το 1947, που ανέλαβαν τη σκυτάλη από τους Βρετανούς, το 'χει ζήσει στο πετσί του ο λαός. Οπως έζησαν στο πετσί τους χιλιάδες αγωνιστές το «δόγμα Τρούμαν», στη διάρκεια και μετά το τέλος του εμφυλίου. 

Ολα αυτά τα εγκλήματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού μπαίνουν τώρα στο πλυντήριο της «πρώτη φορά αριστεράς» συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με ...λευκαντικό άλλοτε τις δηλώσεις Τσίπρα για τον «διαβολικά καλό» Τραμπ και άλλοτε τους ύμνους του Καμμένου για την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και τον ...ανεπανάληπτο πρέσβη τους στην Αθήνα. 

Καθένας που αισθάνεται πραγματικά αριστερός, δεν μπορεί παρά να νιώθει αηδία και αναγούλα μπροστά σε τέτοιες «τελετουργίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog