..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

«Αυγή»: Η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είναι ενάντια στα σχέδια του ιμπεριαλισμού!


Στην «Αυγή» του περασμένου Σαββάτου δίνεται μια νέα διάσταση στην έννοια «αντιιμπεριαλισμός» και «διεθνισμός». 

Ο αρθρογράφος της, προσπαθώντας να διαστρεβλώσει τις διαχρονικές θέσεις του ΚΚΕ για το ζήτημα της ΠΓΔΜ, φτάνει να λέει ότι η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είναι ενάντια στα σχέδια του ιμπεριαλισμού! Οτι η στήριξη αυτής της συμφωνίας είναι «συνεπής διεθνιστική στάση»! 

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι αν οι ιμπεριαλιστές «επείγονταν» να λύσουν το θέμα, τότε δεν θα περίμεναν 25 χρόνια, κι ότι αυτό ακυρώνει δήθεν τους ισχυρισμούς του ΚΚΕ. 

Καταρχάς, από την πρώτη ώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις συντάχθηκαν με τον ευρωΝΑΤΟικό σχεδιασμό στα Βαλκάνια, προσπαθώντας σε κάθε φάση να διασφαλίσουν τα μέγιστα οφέλη για την ελληνική αστική τάξη, εναλλάσσοντας τον εθνικισμό με τον κοσμοπολιτισμό. Αυτό υπηρετούσε η αποδοχή του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας, με απόφαση της ΕΕ τον Δεκέμβρη του 1991. 

Αυτό υπηρετούσε το εμπάργκο του ΠΑΣΟΚ και αργότερα η ενδιάμεση συμφωνία, που άνοιξε τον δρόμο για τις ελληνικές επιχειρήσεις να πρωταγωνιστήσουν στην οικονομία της ΠΓΔΜ. Η διευθέτηση του ζητήματος με τη συμφωνία των Πρεσπών είναι το «κερασάκι στην τούρτα», απόλυτα σύμφωνη με τον ευρωΝΑΤΟικό σχεδιασμό, που δεν αμφισβήτησε καμιά προηγούμενη κυβέρνηση, ούτε η σημερινή. Ας αφήσει λοιπόν τις σοφιστείες η «Αυγή».

Οσο για τον ...αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της συμφωνίας, εδώ γελάνε και τα μάρμαρα. Επειδή δεν θέλει να το θυμάται, της θυμίζουμε το άρθρο 2 της συμφωνίας: Η ΠΓΔΜ «θα επιδιώξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» (είναι που δεν καίγονται οι ιμπεριαλιστές...) και η Ελλάδα θα υποστηρίξει «την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ» και «την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ». 

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρέσβης έλεγε ανοιχτά τις προάλλες ότι τυχόν απόρριψη της συμφωνίας στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ σημαίνει και μη αποδοχή της στο ΝΑΤΟ, συνδέοντας ευθέως τη «λύση» με την «ευρωατλαντική ολοκλήρωση». 

Μήπως και ο Πάιατ μιλάει από ...αντιιμπεριαλιστική σκοπιά; Και επειδή η κυβέρνηση ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη, λέγοντας ότι η στάση του ΚΚΕ «ενισχύει το εθνικολαϊκιστικό μπλοκ στην Ελλάδα», καλά θα κάνει να μην μιλάει για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. 

Γιατί το «εθνικολαϊκιστικό μπλοκ» είναι αυτό που μαζί με την κυβέρνηση φωνάζει ότι θέλει να προστεθεί άλλη μια χώρα στο ΝΑΤΟ, έστω και με άλλο όνομα. Αυτό ξεκαθαριζόταν και από τους διοργανωτές των εθνικιστικών συλλαλητηρίων. 

Αυτός είναι ο «διεθνισμός» ΝΑΤΟικής κοπής του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο συγκλίνουν και οι πατριδοκάπηλοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog