..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Αεροπορική βάση Αράξου: Μετά την επίσκεψη του Φρεντ Φρέντρικσον, θα έρθουν και ...........πυρηνικά όπλα;;;;;;;;;;


Τον Σεπτέμβρη του 2017, από τη ΔΕΘ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση «δεν βγάζει τσιμουδιά για το γεγονός ότι έχει προχωρήσει η συντήρηση, επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Αραξου, προκειμένου, όπως φημολογείται, να εγκατασταθούν εκεί τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα, που ο ελληνικός λαός και με την πάλη του τα είχε διώξει προηγούμενες δεκαετίες».

 Πέρασαν κάμποσες μέρες μέχρι ο τότε αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, να απαντήσει στη Βουλή ότι «μετά την περίοδο της δικτατορίας δεν υπάρχουν πυρηνικά όπλα στην αεροπορική βάση του Αραξου, ούτε πρόκειται να υπάρξουν, ούτε υπάρχει κάποιος σχεδιασμός, ούτε έχει κάποια σχέση με οποιοδήποτε - θα έλεγε κανένας - αμερικάνικο ειδικό συμφέρον. Αρα, αυτό να είναι καθαρό». 

«Διαβεβαίωση» που γέννησε πρόσθετες ανησυχίες, αφού είναι γνωστό ότι πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ όχι μόνο φιλοξενήθηκαν στη βάση και μετά τη δικτατορία, αλλά ότι φιλοξενούνταν τουλάχιστον έως το 2001, όπως είχε παραδεχτεί εκ των υστέρων και η τότε κυβέρνηση, με την τότε «ρητή διαβεβαίωση» του υπουργείου Αμυνας ότι «το Μάιο του 2001 απομακρύνθηκαν και οι τελευταίες πυρηνικές κεφαλές από τη βάση στον Αραξο».

Τις μέρες περίπου που τα έλεγε αυτά, όπως έγραψε ο «Ριζοσπάστης», γινόταν σύσκεψη στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, με θέμα την επισκόπηση των εργασιών για τον «εκσυγχρονισμό» της βάσης του Αραξου, όπου μεταξύ των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι και εγκαταστάσεις για την αποθήκευση «ειδικών όπλων». 

Ακολούθησαν διάφορες νέες «διαψεύσεις» από τον αρμόδιο υπουργό, για να φτάσουμε στην προχτεσινή αποκάλυψη ότι στις 17/5 επισκέφτηκε την αεροπορική βάση του Αραξου ο Φρεντ Φρέντρικσον, επικεφαλής της Πυρηνικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ. 

Η κυβέρνηση επίσημα δεν έχει τοποθετηθεί, αλλά είναι βέβαιο ότι θα διαψεύσει ξανά οποιαδήποτε συζήτηση για τη μεταφορά πυρηνικών όπλων στη βάση. 

Το θέμα είναι ότι οκτώ μήνες μετά την πρώτη καταγγελία του ΚΚΕ, οι «συμπτώσεις» γύρω από τη βάση του Αραξου πληθαίνουν ανησυχητικά, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την κινητικότητα των ΝΑΤΟικών και την παρατεταμένη σιωπή της κυβέρνησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog