..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Φ. Κουβέλης : Φρεγάτα μου πανώρια αχ έλα έλα έλα!!!! Π. Καμμένος: Οτι θέλεις λες μπάρμπα Φώτη!!!{Video}


Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ήταν ένα ξεκάθαρο "άδειασμα" στον Φώτη Κουβέλη. Ακολούθησαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ανέλαβε χρέη "πυροσβέστη". Στο μεταξύ λάδι στη φωτιά έριξαν νεότερες πληροφορίες για το deal με τις γαλλικές φρεγάτες σύμφωνα με τις οποίες η Αθήνα έστειλε αίτημα στο Παρίσι από την περασμένη Πέμπτη. Deal για το οποίο η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας δηλώνει...άγνοια!

Την ίδια ώρα οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης είναι "θυελλώδεις". Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για φιάσκο της κυβέρνησης. Ο Νίκος Δένδιας μιλώντας στον Real Fm δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "φαντάζομαι θα κρατούν την κοιλιά τους οι Τούρκοι από τα γέλια" ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι"η χώρα εξέπεμψε διεθνώς μήνυμα νευρικότητας και αδυναμίας".


Οπως φαίνεται, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όλα τα αστικά κόμματα συμφωνούν στην ενοικίαση 'ή την αγορά οπλικών συστημάτων. 

Κρύβουν και δεν λένε τι παιχνίδια παίζουν και τι επικίνδυνες αποστολές θέλουν να χρεώσουν τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις όσο και οι υπόλοιποι, υπηρετώντας τους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και κεφαλαίου στη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου, όπου κινήθηκε με την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος.

Στον απόηχο των όσων ειπώθηκαν τις προηγούμενες μέρες περί χρονομίσθωσης γαλλικών φρεγατών και αργότερα αγορά άλλων, ο Π. Καμμένος έδωσε την εικόνα ότι όλα είναι υπό συζήτηση, χωρίς να υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο. Οτι η συζήτηση Τσίπρα - Μακρόν τις προηγούμενες μέρες αφορούσε μια πιθανότητα, χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαϊκές χώρες από τα κέρδη αγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων 8 δισ. ευρώ και πρέπει να επιστραφούν στην Ελλαδα, να πάνε για κατασκευή γαλλικού σχεδιασμού φρεγατών σε ελληνικά ναυπηγεία.

Για δε το πρόγραμμα αναβάθμισης των ελληνικών «F-16», είπε ότι τόσο το διπλωματικό γραφείο του Ελληνα πρωθυπουργού όσο και ο ίδιος ως υπουργός Αμυνας γνωστοποίησαν στον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα και τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας αντίστοιχα, ότι ναι μεν η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί σε ένα κόστος 1,23 δισ. ευρώ (1,1 κατόπιν «εκπτώσεων») για αναβάθμιση 85 μαχητικών, αλλά ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις που ζητούν στην τριετία 2018 - 2020 οι Αμερικανοί. Οι ΗΠΑ φέρονται να ζητούν 250 - 280 εκατ. κατ' έτος, ενώ η ελληνική πλευρά φέρεται να παζαρεύει μέχρι 120.

Πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά θέλει να υλοποιηθεί το πρόγραμμα αναβάθμισης, αλλά στο πλαίσιο των «οικονομικών δυνατοτήτων» της χώρας. Μάλιστα, επικαλέστηκε σχετικά με τις δυσκολίες εκταμίευσης των ποσών που ζητούν οι Αμερικανοί, τα πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές η κυβέρνηση, την ανάγκη εκπλήρωσης της ΝΑΤΟικής νόρμας ετησίως 2% του ΑΕΠ της χώρας να πηγαίνει για στρατιωτικές δαπάνες και το 20% εξ αυτών να πηγαίνει για ανάπτυξη νέων στρατιωτικών ικανοτήτων.

Αξιοσημείωτα και όσα είπε και για τα περίπου 30 παλαιότερου τύπου («block 30») «F-16», τα οποία υποτίθεται έψαχναν να τα πουλήσουν ώστε με τα χρήματα να χρηματοδοτήσουν την αναβάθμιση των 85 «block 52» και «50». Οπως είπε, ωστόσο, χτες ο υπουργός, συζητάνε μεν την πώλησή τους, αλλά «με την προϋπόθεση ότι τα χρήματα αυτά θα πάνε σε νέα αεροσκάφη», καθώς «δεν πρέπει να πέσει ο αριθμός των αεροσκαφών της ΠΑ». Τοποθέτηση που αναζωπυρώνει σενάρια περί αγοράς άλλων αεροσκαφών, π.χ. αμερικανικών «F-15» ή γαλλικών αεροσκαφών.

Το βασικό, βέβαια, παραμένει πού θέλουν να αξιοποιήσουν τα όπλα αυτά. Ο Π. Καμμένος ήταν και χτες σαφής. Π.χ. για τα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού είπε: «Υπάρχουν ανάγκες από τις ανάγκες επέκτασης της δραστηριότητας του ΠΝ. Δεν έχουνε την ευθύνη μόνο των χωρικών υδάτων και του Αιγαίου. Με τη μετατροπή της χώρας σε παραγωγό Ενέργειας και ενεργειακό κέντρο, με την αναγνώριση της ΑΟΖ για να προχωρήσουν οι εξορύξεις φυσικού αερίου, το βεληνεκές του ΠΝ αυξάνεται και οι ανάγκες είναι διαφορετικές».

Στην ίδια λογική, περί επιτήρησης εκτεταμένων θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η ντόπια αστική τάξη βλέπει «ζωτικά συμφέροντα» και σπεύδει να εμπλακεί στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ διεκδικώντας μερίδιο στην καπιταλιστική λεία, έκανε λόγο και για μη επανδρωμένα «αεροχήματα» (UAV) ή ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν σε πεδία αντιπαράθεσης όπως ο υβριδικός πόλεμος και ο κυβερνοπόλεμος.

Τα ίδια είπε και για την Πολεμική Αεροπορία, ότι «δεν φυλά μόνο την ελληνική επικράτεια, είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή», υπονοώντας ότι οι εξοπλισμοί, τους οποίους σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση, αφορούν και κάλυψη ευρωατλαντικών αναγκών, θέση που ασπάζεται και η αμερικανική κυβέρνηση.

Αλλωστε, πρόσθεσε ότι ως κυβέρνηση έχουν «άριστη συνεργασία με τις ΗΠΑ», όπως επίσης ότι θέλουν επέκταση της περιλάλητης συμφωνίας διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, αναφέροντας ως δείγμα των τέτοιων καλών σχέσεων την έλευση στη ΔΕΘ του ίδιου του Αμερικανού αντιπροέδρου, Μ. Πέινς.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 26042018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog