..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

"ΑΥΓΗ" : Ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε .............επιτυχώς!!!!!!


Τις εργασιακές σχέσεις και την «ανάπτυξη μετά το τέλος της επιτροπείας» αναλύει στην «Αυγή» η Μ. Καραμεσίνη, χωρίς την παραμικρή αναφορά στο 3ο μνημόνιο, που έφερε και ψήφισε στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ «έβαλαν φρένο στην περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων» και «διαπραγματεύτηκαν επιτυχώς» με τους δανειστές, θεσμοθετώντας «την επαναφορά της επεκτασιμότητας των ΣΣΕ και την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης». 

Τι πραγματικά συμβαίνει; 

Οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο άφησαν ανέγγιχτο όλο το αντεργατικό οικοδόμημα, αλλά ψήφισαν και πρόσθετα μέτρα τα οποία δεν τόλμησαν άλλες κυβερνήσεις, όπως την πλήρη «απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων και τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος. 

Οσο για την επαναφορά των ΣΣΕ, πρόκειται για παραμύθι που δεν πείθει κανέναν, αφού όλα τα μέτρα της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων συνηγορούν στην αποδυνάμωση των κλαδικών συμβάσεων και στη θωράκιση των επιχειρησιακών ή και των ατομικών, όπως ζητά άλλωστε η εργοδοσία. 

Τα ίδια ισχύουν και για τον κατώτερο μισθό, όπου η κυβέρνηση σκοπεύει να αντιγράψει το πορτογαλικό μοντέλο της σταδιακής αύξησης κατά μερικά ευρώ, όταν με το άλλο χέρι θα παίρνει πολλαπλάσια από την τσέπη των εργαζομένων, με τη μείωση του αφορολόγητου, την εκτίναξη των χαρατσιών και των φόρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog