..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Τσεκούρι στα νοσοκομεία με 363 εκατ. και πανηγυρίζουν για επιχορήγηση 8.9 εκατ.


Σε πανηγυρικούς τόνους, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες ότι θα δώσει 8.917.175 ευρώ έκτακτη επιχορήγηση στα νοσοκομεία της χώρας και στις ΔΥΠΕ για την επιπρόσθετη κάλυψη των αναγκών τους.

 Μάλιστα, στο πλαίσιο του καβγά που στήνει με τα άλλα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, πάνω σε κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, παρουσιάζει αυτή τη δαπάνη ως ...απάντηση στα «σχέδια των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για απάλειψη του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας». 

 Μόνο που η κυβέρνηση, στα χνάρια των προκατόχων της, υλοποιεί και επεκτείνει την ίδια ακριβώς πολιτική εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας. Τα λεφτά που μοιράζει ως χρυσόσκονη σε νοσοκομεία, και μάλιστα ως έκτακτη επιχορήγηση, είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στις τεράστιες ελλείψεις που έρχεται να προσθέσει ο πετσοκομμένος κρατικός προϋπολογισμός.

 Η κυβέρνηση κάνει γαργάρα ότι ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2018 προβλέπει νέο τσεκούρι στον προϋπολογισμό των νοσοκομείων κατά 363 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έρχονται να προστεθούν στη μείωση κατά 22,5% του 2016, προκαλώντας ντόμινο προβλημάτων τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους εργαζόμενους σ' αυτά. Κι αυτή η πραγματικότητα δεν αλλάζει όσες φανφάρες κι αν σκαρφιστεί η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog