..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΚΚΕ: Κρούσματα τρομοκράτησης μαθητών σε πολλά σχολεία της χώρας, λόγω της συμμετοχής τους σε αγώνες


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Για τα κρούσματα τρομοκράτησης μαθητών σε πολλά σχολεία της χώρας, λόγω της συμμετοχής τους σε αγώνες

Με αφορμή τα μαθητικά συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας τη μέρα της απεργίας, 14 Δεκέμβρη, καταγράφτηκαν δεκάδες κρούσματα τρομοκράτησης μαθητών σε πολλά σχολεία της χώρας. Στόχος αυτών των ενεργειών ήταν να μη συμμετέχουν οι μαθητές στα απεργιακά συλλαλητήρια σε κάθε πόλη.

Στα Τρίκαλα, με απόφαση του διευθυντή του 9ου Γυμνάσιου Τρικάλων, κ. Λιάκου, τιμωρήθηκαν με μονοήμερη αποβολή όσοι μαθητές συμμετείχαν την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στην απεργιακή συγκέντρωση που καλούσαν τα σωματεία της πόλης.

Στη Λαμία και στη Γραβιά ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απείλησε τους μαθητές ότι θα φέρει εισαγγελείς. Στη Λαμία μάλιστα τα καθέκαστα τα διεμήνυσε η ίδια η αστυνομία που πήγε έξω από σχολείο που τελούσε υπό κατάληψη, λόγω της συγχώνευσής του.

Στη Θεσσαλονίκη διευθυντές απειλούσαν 15μελή ότι αν συμμετέχουν στην απεργία θα χάσουν την προγραμματισμένη πολυήμερη εκδρομή.

Στη Βέροια και τη Νάουσα δοκιμάστηκαν νέα “ήθη” με τους διευθυντές να λένε στους μαθητές ότι, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, απαγορεύεται να κάνουν συνέλευση.

Σε σχολείο του Ιλίου, η διευθύντρια έστειλε επιστολή στους γονείς των μαθητών, που με γενική τους συνέλευση είχαν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στη μαθητική πορεία τη μέρα της απεργίας, απειλώντας τους με απουσίες…

Στην Ξάνθη, δύο μέρες πριν την απεργία, έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί εξόρμηση ενημέρωσης της ΚΝΕ στους μαθητές του 4ου ΓΕΛ Ξάνθης. Την ώρα που μέλη της ΚΝΕ συζητούσαν με μαθητές έξω από το 4ο ΓΕΛ Ξάνθης αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν έξω απ’ την πύλη του σχολείου για να διακόψουν την παρέμβαση.

Στο 6ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων η διευθύντρια του σχολείου απείλησε μαθήτρια του σχολείου με αποβολή γιατί έκανε το «έγκλημα» να μιλάει με μέλη της ΚΝΕ, έξω μάλιστα από το σχολείο!

Είναι ξεκάθαρο πως ο οργανωμένος αγώνας για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, για μια ζωή με δικαιώματα είναι αυτό που ενοχλεί. Οι μαθητές διώκονται και τιμωρούνται για να τρομοκρατηθούν, να μην παλεύουν, για να σκύβουν το κεφάλι απογοητευμένοι και φοβισμένοι μπροστά στην αδικία, να είναι υπάκουοι και εύκολα χειραγωγήσιμοι.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου οι μαθητές να απαλλαγούν από κάθε τιμωρία και  να σταματήσει κάθε απειλή προς τους μαθητές που αγωνίζονται για σχολείο και ζωή με δικαιώματα.
- Αν υπάρχει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που απαγορεύει τις συνελεύσεις των μαθητών.

Ο βουλευτής

Γιάννης Δελής

Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog