..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την «Παγκόσμια μέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό».


Παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την «Παγκόσμια μέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό».  
          
Την ισραηλινή κατοχή που συνεχίζεται και την επέκταση των εποικισμών κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος χθες, «Παγκόσμια μέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό», με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα παρακάτω:

«Σήμερα, Παγκόσμια μέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό, 50 χρόνια μετά τον πόλεμο του 1967 και την κατάληψη των Παλαιστινιακών εδαφών, η εγκληματική Ισραηλινή κατοχή συνεχίζεται, επεκτείνεται με εκατοντάδες εποικισμούς. 
Δολοφονεί εκατοντάδες ακόμα και παιδιά, φυλακίζει χιλιάδες Παλαιστίνιους.

Τα ευχολόγια δεν κρύβουν τη στήριξη του Ισραήλ από ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις. Όπως της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ενισχύει τις πολιτικο-στρατιωτικές σχέσεις μ’ αυτό, αναβαθμίζει την αμερικάνικη βάση στην Κρήτη - ορμητήριο κατά των λαών της Μέσης Ανατολής και του Παλαιστινιακού.   

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, χθες, με παρέμβασή του στην ελληνική βουλή καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί δεν εφαρμόζει την απόφαση της Βουλής για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, απαιτώντας :

Ανεξάρτητο, κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του ‘67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού και των εποίκων από τα κατεχόμενα. 

Το γκρέμισμα του τείχους, την άρση του αποκλεισμού Δυτικής Όχθης και Γάζας. 

Την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων από τις φυλακές, την επιστροφή  όλων των προσφύγων». ..
    
30/11/2017                                    
Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog