..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Μπήκαν στη Βέροια τα τρακτέρ !!!!!


Με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας (που συσπειρώνεται στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων) και τη συμμέτοχη δεκάδων φορέων της περιοχής πραγματοποιήθηκε μαζικό συλλαλητήριο στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας το πρωί της Δευτέρας 23/1. Μεταξύ των φορέων ήταν τα εργατικά κέντρα Βέροιας και Νάουσας, το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, ο Εμπορικός Σύλλογος, Ένωση Φοροτεχνικών Ν. Ημαθίας, Ιατρικός Σύλλογος, Οδοντιατρικός Σύλλογος, Φαρμακευτικός Σύλλογος, Δικηγορικός Σύλλογος, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, Οικονομικό Επιμελητήριο, Αστικά και Υπεραστικά λεωφορείων κ.α

Στο συλλαλητήριο κατέφθασαν οι αγρότες με τα αγροτικά τους μηχανήματα, ενώ μετά το τέλος κατευθύνθηκαν στην Κουλούρα όπου και θα στηθεί το μπλόκο των αγροτών της περιοχής

Στο συλλαλητήριο χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, διαβάστηκε μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας (από την σύμβουλο Ν. Καρατζούλα) , ενώ μίλησαν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης και ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αγροτών Θόδωρος Παπακωνσταντίνου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Η παρουσία-παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας)

Στο πλευρό των αγροτών, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους, βρίσκεται διαχρονικά και πέραν των όποιων κυβερνήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης. Στον χαιρετισμό του στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια από τον οικείο αγροτικό σύλλογο ,το πρωί της Δευτέρας 23ης Ιανουαρίου, με την συμπαράσταση των φορέων της περιοχής, ο κ. αντιπεριφερειάρχης, τόνισε ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών οποίες πριονίζουν  το μοναδικό παραγωγικό κλαδί της ελληνικής οικονομίας, τον πρωτογενή τομέα, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα των αγροτών και όλων των μικρομεσαίων τάξεων δεν έχουν κομματική απόχρωση που είναι κακή  όταν είναι μπλε και καλή όταν είναι ροζ και αντιστρόφως. Ο κ. Καλαϊτζίδης έκανε αναφορά στην  φορολογική και ασφαλιστική λαίλαπα, στην αύξηση του καλλιεργητικού κόστους και στο τεράστιο πρόβλημα του ρωσικού εμπάργκου, που καταστρέφει την τοπική παραγωγή ροδακίνου.  

Ακολουθεί ο χαιρετισμός.

« Συνάδελφοι αγρότες,

Φίλες και φίλοι,
Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την παράνοια των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, οι οποίες πριονίζουν  το μοναδικό παραγωγικό κλαδί της ελληνικής οικονομίας, τον πρωτογενή τομέα.
Για μια ακόμη φορά η «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα και όλοι εμείς οι συνεργάτες του στεκόμαστε στο πλευρό  σας, υποστηρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων σας.
Τα προβλήματα των αγροτών και όλων των μικρομεσαίων τάξεων δεν έχουν κομματική απόχρωση που είναι κακή  όταν είναι μπλε και καλή όταν είναι ροζ και αντιστρόφως.

Στη σημερινή βέβαια συγκέντρωση λείπουν όλοι αυτοί που το 2014 και πριν σας χτυπούσαν την πλάτη. Σήμερα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Γιατί πώς μπορείς να δικαιολογήσεις  την αύξηση του ΦΠΑ των γεωργικών εφοδίων από το 13 στο 24%, την άγρια καταλήστευση του ήδη πενιχρού αγροτικού εισοδήματος, με  παλαβούς φορολογικούς συντελεστές , προκαταβολές φόρου και  δυσθεώρητες ασφαλιστικές εισφορές.

Προσωπικά εγώ και οι συνεργάτες μου βρεθήκαμε  και θα βρισκόμαστε στο πλευρό σας, αδιαφορώντας για το ποια κυβέρνηση είναι στην εξουσία.
Στηρίζουμε λοιπόν και σήμερα τον δίκαιο αγώνα σας, όπως στηρίζουμε και τον αντίστοιχο αγώνα των εμπόρων, των επαγγελματιών που καταστρέφονται από την φορολογική και ασφαλιστική λαίλαπα, την ίδια ώρα που χιλιάδες υμέτεροι διορίζονται  από το  κράτος των Αθηνών.

Την ίδια ώρα που και αυτή η κυβέρνηση  ποιεί την νήσσαν , μη προτάσσοντας βέτο στις Βρυξέλλες για τις κυρώσεις προς την Ρωσία, με αποτέλεσμα να έχουμε χάσει ως περιοχή  τεράστιο εισόδημα από τις πωλήσεις  ροδάκινου.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Εύχομαι οι κινητοποιήσεις που ξεκινούν σήμερα από εδώ τη Βέροια, να έχουν σταθερό ενωτικό προσανατολισμό και να στοχεύσουν στο μαλακό υπογάστριο των κυβερνώντων.
Το οποίο δεν είναι ούτε η Κουλούρα, ούτε η Αλεξάνδρεια, ούτε η Νάουσα. Αλλά η Αθήνα.

Καλή δύναμη στον αγώνα.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog