..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Αλέξης Τσίπρας: Οχι στις εκλογές γιατί η χώρα μπαίνει σε...... ράγες!!!!!

                                                Σκυθρωπά και σκοτεινά βλέμματα

Στην ημερήσια διάταξη είναι η εκλογολογία καθώς συντηρούνται τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, αν και σχεδόν καθημερινά κυβερνητικά στελέχη διαψεύδουν τα σενάρια.

Το ενδεχόμενο μιας πρόωρης προσφυγής κατέγραψε και το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» γράφοντας πως «σύμφωνα με τη φημολογία που καλλιεργείται, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης, ο Τσίπρας θα μπορούσε να καταφύγει το φθινόπωρο σε μια δοκιμασμένη συνταγή: πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση διατείνεται βέβαια ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά, το φθινόπωρο του 2019».

Τα σενάρια διέψευσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Αρτα λέγοντας «τ' ακούω και τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια. Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά-σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται, όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος. Όποιος δε τις ζητάει, δυο φορές ανόητος».

Επιπλέον η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και σήμερα διάψευσε, ως είθισται, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας πως οι εκλογές θα γίνουν με τη λήξη της τετραετίας. Δήλωσε στο Real.gr ότι «εμείς συνεχίζουμε το έργο μας απρόσκοπτα και την υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο μας ψήφισαν οι Έλληνες πολίτες, έως το 2019». Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως «η εκλογολογία που συντηρείται από τη Νέα Δημοκρατία και μερίδα των ΜΜΕ έχει καταντήσει γραφική» και πρόσθεσε «όταν στελεχώνονται νοσοκομεία, βλέπουν εκλογές. Όταν παίρνονται νέες πρωτοβουλίες στην κοινωνική πολιτική, ξαναβλέπουν εκλογές. Ακόμη κι όταν γίνεται υπουργικό συμβούλιο (πράγμα άγνωστο για την πρώην κυβέρνηση της ΝΔ) το θεωρούν προμήνυμα εκλογών».

Σε δήλωση του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε πως «δημοσίευμα ξένου περιοδικού που κάνει αναφορά σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, ήταν αρκετό να προκαλέσει κυβερνητικό πανικό και ταυτόχρονα να αναδείξει το πολιτικό θράσος της Κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι «κανένας εντυπωσιασμός δεν μπορεί να αποτρέψει τη ραγδαία κατάρρευση της απήχησής της στην κοινωνία». 

Σε σχόλιο για την αντιπαράθεση σχετικά με τις εκλογές το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η αντιπαράθεση για τις εκλογές, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συντηρείται από κυβέρνηση, ΝΔ και άλλα κόμματα, έχει στόχο να κρύψει την κοινή υπογραφή τους στην αντιλαϊκή πολιτική και κυρίως ότι απέναντι σ’ αυτή την πολιτική, που θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα, η μόνη ελπίδα για το λαό είναι ένα μαζικό, οργανωμένο κίνημα ρήξης και ανατροπής, χειραφετημένο απ’ τις λογικές του “μικρότερου κακού” και της επιλογής “διαχειριστή” της σημερινής βαρβαρότητας. Μόνο έτσι μπορεί ν’ αλλάξει πραγματικά ο σημερινός αρνητικός για το λαό συσχετισμός δύναμης, να μπουν εμπόδια στα βάρβαρα μέτρα, ν’ ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές». 

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog