..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ


Συγκινητική η προσφορά των εργατικών λαϊκών οικογενειών από το υστέρημά τους προς τους ξεριζωμένους -από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους- πρόσφυγες που καταφθάνουν στη χώρα μας και εγκλωβίζονται σε διάφορα σημεία της χώρας, θύματα της πολιτικής συγκυβέρνησης - ΕΕ που με το σταγονόμετρο επιτρέπουν τη μετάβασή τους στη Βόρεια Ευρώπη.

Μετά την έκκληση του ΠΑΜΕ, σωματεία, φορείς, συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές συγκεντρώνουν καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται οι πρόσφυγες και μετανάστες και μεταφέρονται στους χώρους όπου διαμένουν όπου παραδίδονται οργανωμένα. Την ίδια ώρα, καταδικάζουν τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών και απαιτούν την απεμπλοκή της χώρας από τους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, που αιματοκυλούν τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.  Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ.

Καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους και τους άλλους λαικούς φορείς της περιοχής να απαιτήσουμε και να παλέψουμε για:Απευθείας, ασφαλής μεταφορά των προσφύγων - μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως είναι η Τουρκία, η Ιορδανία, ο Λίβανος, αλλά και από τα ελληνικά νησιά, στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ και με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από την προσφυγική τους ιδιότητα. Ειδικά για τα νησιά, αυτό απαντά άμεσα σ' αυτούς που χύνουν δάκρυα για την οικονομία, τον τουρισμό κ.λπ.

  Πλήρης σεβασμός της Συνθήκης της Γενεύης και του Διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες. Συγκεκριμένα: α) Να αναγνωριστούν τα δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα του πρόσφυγα και του αιτούντος άσυλο για όλες τις εθνικότητες που αναγνωρίζει ο ΟΗΕ ότι έχουν το προσφυγικό προφίλ, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι Αφγανοί πρόσφυγες. β) Να σταματήσουν τα αστυνομικά μέτρα καταστολής προσφύγων στα σύνορα με το κλείσιμό τους, όπως συμβαίνει σήμερα στην ΠΓΔΜ και σε άλλες χώρες. γ) Να σταματήσει η επιβολή πλαφόν στον αριθμό αιτήσεων ασύλου, στη λογική της αναλογικής κατανομής σε βάθος χρόνου, με βάση τις ποσοστώσεις που έχει αποφασίσει η ΕΕ, πρακτική κατάφωρα αντίθετη με το Προσφυγικό Δίκαιο.

 Γενναία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού διάσωσης, καθώς και υποδοχής, περίθαλψης και καταγραφής, με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους, χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ.

 Δημιουργία δημόσιων, αξιοπρεπών χώρων προσωρινής φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για όσο διάστημα διαρκούν οι διαδικασίες πρώτης υποδοχής, περίθαλψης, καταγραφής και προετοιμασίας των εγγράφων, που θα επιτρέψει την ασφαλή συνέχιση του ταξιδιού όσων θέλουν - που αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία - ή εξέτασης των αιτημάτων ασύλου για όσους επιλέγουν την Ελλάδα ως χώρα τελικού προορισμού, που είναι συγκριτικά μια μικρή μειοψηφία.

 Τα «hot spots», τα κέντρα μετεγκατάστασης, οι καταυλισμοί προσφύγων - μεταναστών είναι χώροι διαλογής ελάχιστων, που θα μεταφερθούν οργανωμένα σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ και εγκλωβισμού των περισσότερων στην Ελλάδα, παρά τη θέλησή τους. Αυτό αποδείχτηκε μετά και από τη φανερή αποτυχία του λεγόμενου προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων της ΕΕ. Οι 50.000 θέσεις «προσωρινής», κατά την κυβέρνηση, φιλοξενίας, αποδείχτηκε ότι είναι θέσεις μόνιμου εγκλωβισμού, και φυσικά δεν θα είναι μόνο αυτές, αφού ήδη υπάρχει προετοιμασία για περισσότερους από 100.000.

  Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ. Οχι σε νέα μέτρα της ΕΕ και μηχανισμούς καταστολής και αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στα σύνορα, όπως η υπό ίδρυση νέα «ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή - Ακτοφυλακή». Ανησυχούμε ιδιαίτερα για το πώς θα αξιοποιηθεί το Προσφυγικό για την ενίσχυση της καταστολής σε βάρος των λαών της Ευρώπης.

 Καμία συμμετοχή ή εμπλοκή της Ελλάδας, καμία διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που, ανάμεσα στα πολλά δεινά για τους λαούς, ευθύνονται για τους χιλιάδες πρόσφυγες και ξεριζωμένους. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις.

 Η Λαϊκή επιτροπή Αλεξάνδρειας συνεπής στη δέσμευση της πρός τους πρόσφυγες, που έδωσε πρίν δυό μήνες, επανέρχεται και καλεί σε έμπρακτη αλληλεγγύη όσες και όσους  επιθυμούν να προσφέρουν υλική βοήθεια  για τους πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι στο 722 ΤΜ, Παρασκευή 24 Ιούνη 6:00-10:00 μ.μ στον πεζόδρομο μπροστά στα ΕΛ.ΤΑ (Ταχυδρομείο), όπου θα βρίσκεται αντιπροσωπεία της Λαϊκής επιτροπής για την παραλαβή. 

 Τα υλικά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη οι πρόσφυγες και μετανάστες
Πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, μπιμπερό, σερβιέτες, ατομικές συσκευασίες χαρτομάντηλα, σαμπουάν (μικρή συσκευασία), αφρόλουτρα (μικρή συσκευασία), σαπούνια, οδοντόκρεμες οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια.
Γάλα για βρέφη, γάλα εβαπορέ, έτοιμες τροφές για μικρά παιδιά που δεν χρειάζονται ψυγείο, ατομικά νερά, χυμοί, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιές, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρο, ζάχαρη, κονσέρβες.
Κουταλάκια - πιρούνια - πιάτα - ποτήρια μιας χρήσης.
Εσώρουχα ανδρικά - γυναικεία - παιδικά, κάλτσες ανδρικές - γυναικείες - παιδικές, αθλητικά παπούτσια σε όλα τα μεγέθη και σε καλή κατάσταση.
Χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές.

Στο πλαίσιο του καλέσματος αυτού θα διεξαχθεί και η πρώτη ανοιχτή συζήτηση της Λαικής Επιτροπής Αλέξανδρειας σχετικά με την παραπέρα δράση της για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων των λαικών οικογενειών  (ανεργία, απληρωσιά, κατασχέσεις , κομμένα ρεύματα, νερά, τηλέφωνά, τρομοκρατία στους χώρους εργασίας, ανασφάλιστες οικογένειες ..κλπ)

Συνεχίζουμε...
Αναρτήθηκε από Laikh Epitroph Alexandreias στις 5:38 μ.μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog