..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Με υπερπτήσεις στο ξέφραγο αμπέλι του Αιγαίου οι Τούρκοι!!!


Συνεχίστηκαν και την Τρίτη, οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο - αυτήν τη φορά με επίκεντρο τις Οινούσσες, στο πλαίσιο των αμφισβητήσεων των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Μετά και τις υπερπτήσεις πάνω από Οινούσσες και Λέσβο τη Δευτέρα, σήμερα δύο τουρκικά μαχητικά «F-16», μπήκαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου και στις 8.02 το πρωί πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από τις Οινούσσες στα 5.181 μέτρα (17.000 πόδια). Στη συνέχεια τα δύο μαχητικά βγήκαν από το FIR Αθηνών στις 8.03 μεταξύ Λέσβου και Χίου.

Λίγο αργότερα, στις 9.07 π.μ. ένα τρίτο τουρκικό «F-16» ακολούθησε την ίδια ακριβώς πορεία και πραγματοποίησε υπέρπτηση στα 6.705 μέτρα (22.000 πόδια), πάνω από τις Οινούσσες.

Και στις δύο περιπτώσεις, όπως σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, 3 σχηματισμοί, συνολικά 11 τουρκικά αεροσκάφη, τα 2 οπλισμένα, προχώρησαν χθες σε 11 παραβάσεις και 12 παραβιάσεις ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μια εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog