..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Θέμα με την ονομασία της FYROM προέκυψε από πρόσκληση των ΗΠΑ!!!!!


Διπλωματικό θέμα προέκυψε στη Νέα Υόρκη μεταξύ της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της Ελλάδας λόγω της πρόσκλησης που απέστειλαν οι αμερικανικές αρχές στη FYROM με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για να πάρει μέρος στη συνάντηση εναντίον του «βίαιου εξτρεμισμού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση αιτήθηκε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ -που διοργανώνει στη συνάντηση- την αλλαγή της ονομασίας στην πρόσκληση προς τη γειτονική χώρα αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική.

Αποφασίστηκε από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έχει λάβει πρόσκληση παρατηρητή, να εκπροσωπηθεί, αλλά όχι με την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Σε νεότερο δελτίο Τύπου το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού δεν περιλαμβάνει τη συγκεκριμένη συνάντηση στο πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Ανάλογο θέμα είχε δημιουργηθεί το Δεκέμβρη του 2014 σε σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της οποίας οι ΗΠΑ είχαν διοργανώσει συνάντηση για το ISIS με αποτέλεσμα να μην πάρει μέρος η ελληνική αντιπροσωπεία.

Πάντως επί της ουσίας της συνόδου στη Νέα Υόρκη η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει πρόθυμη να εμπλακεί στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς καθώς σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η «Σύνοδος Κορυφής στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με θέμα την καταπολέμηση του ISIS και του βίαιου εξτρεμισμού, θα είναι μία ευκαιρία για τον περαιτέρω συντονισμό της δράσης της διεθνούς κοινότητας και όλων των κρατών της Συμμαχίας για μια αποτελεσματική αντιμετώπιση του ISIS, η οποία θα βοηθήσει στην επίλυση του συριακού προβλήματος και τη σταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής». 

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog