..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Νίκος Φίλης: Εμείς θα βαράμε το ζουρνά και οι ......Ελληνες θα χορεύουν!!!!


«...δηλαδή, πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος, για να βγάλουμε την αύξηση του 10% στις δαπάνες του; Το 10% είναι έξι λεπτά το πακέτο τα μακαρόνια. Γι' αυτό συζητάμε! Συζητάμε για έξι λεπτά, έξι σεντς το πακέτο τα μακαρόνια; Αυτό κουβεντιάζουμε, όταν μιλάμε σοβαρά πολιτικά;».

Η παραπάνω φράση ανήκει στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλη. Και το είπε, θέλοντας ν' απαντήσει στο ζήτημα της μεταφοράς μιας σειράς βασικών ειδών διατροφής για το λαό από το μεσαίο συντελεστή του 13% στον υψηλό συντελεστή του 23%. Πρόταση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στους δανειστές.

Τι θράσος να λες κάτι τέτοιο, όταν ένα μεγάλο τμήμα του λαού, τα τελευταία χρόνια, έχει αναγκαστεί να στερείται ακόμα και αυτά τα βασικά είδη, να ψάχνει σε ποιο σούπερ μάρκετ έχει ακόμα και 5 και 6 λεπτά φτηνότερα ένα προϊόν. Είναι πραγματικά αισχρό να λες ότι δεν τρέχει τίποτα που αυξάνεις κατά 10 μονάδες το φόρο σε τέτοια είδη που αγοράζουν εργατικά νοικοκυριά, για να την κουτσοβολέψουν τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια, με τη «λογική» του Φίλη και της κυβέρνησής του, θα μπορούσαν να πουν:
Τι είναι τα 5 ευρώ που θα μειωθεί μια κύρια σύνταξη των 500 ευρώ, εξαιτίας της αύξησης της εισφοράς Υγείας από 4% σε 5%, όπως προτείνει η συγκυβέρνηση;
Τι είναι τα 15 ευρώ που θα χάσει ο συνταξιούχος που παίρνει επικουρική 300 ευρώ, εξαιτίας της καθιέρωσης εισφοράς Υγείας ύψους 5%, όπως προτείνει η συγκυβέρνηση;

Τι είναι τα 5,86 ευρώ που θα χάσει ο μισθωτός των 586 ευρώ του κατώτατου μισθού από την αύξηση της ασφαλιστικής εισφοράς του κατά 1%, όπως προτείνει η συγκυβέρνηση;

Αυτή είναι η «λογική» της συγκυβέρνησης, που ξεδιάντροπα την αναπαράγουν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού και δε διαφέρει από τη «λογική» των προηγούμενων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog