..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Αριστείδης Μπαλτάς: Καμιά χρηματοδότηση στην ανώτατη εκπαίδευσης!!!!!!!!


Σε επανεξέταση του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης όσον αφορά τα ΤΕΙ προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας, όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις της πολιτικής του ηγεσίας στη Σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ την Παρασκευή. Οι περισσότεροι πρόεδροι βέβαια δεν αντιμετώπισαν θετικά το ενδεχόμενο ενός σχεδίου «Αθηνά 2», την ώρα που ακόμα μετρούν τις «πληγές» των ιδρυμάτων από το πρώτο σχέδιο «Αθηνά». Ο ακαδημαϊκός χαρακτήρας των τμημάτων, αλλά και κριτήρια όπως η έλλειψη προσωπικού (λες και δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης να εξασφαλίζει το απαραίτητο προσωπικό σε όλα τα ιδρύματα) και άλλα που μπορεί να προκύπτουν από τις αξιολογήσεις των Τμημάτων, θα αποτελέσουν όπως φαίνεται κριτήριο είτε για τη διατήρηση των Τμημάτων είτε για τη μετατροπή τους σε ΙΕΚ ή την απορρόφησή τους από πανεπιστήμια.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Παιδείας, Α. Μπαλτάς ξέκοψε την οποιαδήποτε πιθανότητα οικονομικής ενίσχυσης των ιδρυμάτων - που είναι γνωστό ότι βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση - μέσα στο τετράμηνο.

Το ίδιο κάθετος σε σχέση με τη χρηματοδότηση της ανώτατης εκπαίδευσης ήταν ο υπουργός και στην τοποθέτησή του στην έναρξη του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), την Παρασκευή. Ο υπουργός Παιδείας είπε στους πανεπιστημιακούς επίσης ότι μετά από δύο χρόνια θα φέρει νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, με τον οποίον θα καταργεί τα Συμβούλια Διοίκησης και κάποιες άλλες πλευρές του προηγούμενου νόμου - πλαισίου της Α. Διαμαντοπούλου. Δεν έδωσε λεπτομέρειες ποιες θα είναι αυτές οι πλευρές, έδειξε όμως ότι δεν πρόκειται να καταργήσει το σύνολο του νόμου, ο οποίος εξάλλου ήδη εφαρμόζεται και θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται κανονικότατα για τα επόμενα δυο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog