..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ο Αλ. Τσίπρας πέρασε τις .......εξετάσεις του!!!!!!!!!!


Αποκαλυπτικός ο Αλ. Τσίπρας στις απαντήσεις που έδωσε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ και... πέρασε τις εξετάσεις. Είπε μεταξύ άλλων:
«Εμείς αυτά που λέμε δεν είναι τίποτα φοβερά πράγματα. Λογικά πράγματα λέμε. Ούτε τις λύσεις τις ριζοσπαστικές, τις επαναστατικές. Ξέρετε, το σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν είναι τίποτε άλλο απ' όλα όσα έκαναν συντηρητικές κυβερνήσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μετά την κρίση του '29 - ο Ρούσβελτ δεν ήταν κομμουνιστής - και στην από δω μεριά μετά τον πόλεμο, όταν αναπτύχθηκε και η Γερμανία (...) Δεν λέμε τίποτα φοβερά και τρομερά πράγματα. Γι' αυτό και η πρότασή μας η οικονομική είναι η μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κρίση και αυτό το αναγνωρίζουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί οικονομολόγοι».
Ρωτάει ο δημοσιογράφος για τα μέτρα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τον επιχειρηματία: «Θα τον απαλλάξετε από φόρους; Θα του δώσετε άλλα κίνητρα;». Απαντάει ο Αλ. Τσίπρας: «Θα υπάρξουν και τέτοια κίνητρα (...) Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε ένα φορολογικό σύστημα το οποίο να είναι δίκαιο. Και εδώ θέλω να απευθυνθώ και στους επιχειρηματίες. Εχουν γονατίσει στους φόρους. Πρέπει κι αυτοί να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν. 

Αν νομίζουν ότι στηρίζοντας το παλιό κατεστημένο θα δούνε προκοπή (...) Είδατε τι έγινε με τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Εφυγε στο εξωτερικό. Δεν την έδιωξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τους έχουνε γονατίσει στους φόρους. Εχουνε και τεράστια επιτόκια, τα οποία δεν μπορούν να ανταγωνιστούν. Θα πρέπει λοιπόν να αποφασίσουν. 'Η θα πάμε σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και θα πληρώσουν από τα κέρδη τους αλλά θα έχουν κέρδη όμως, θα μπορούν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα, και θα πληρώσουν από τα κέρδη τους μεγάλο ποσοστό. 'Η που θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτούς που στηρίζουν μέχρι σήμερα και θα κλείσουν».

Και επειδή το μίσος για τη δικτατορία του προλεταριάτου και τη σοσιαλιστική οικοδόμηση του 20ού αιώνα είναι δεύτερη φύση του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτηση για το αν θα δεχόταν κοινούς υποψήφιους με τα άλλα κόμματα σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, αν παραιτούνταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, απάντησε: «Δημοκρατία είναι ο πλουραλισμός. Ενα ψηφοδέλτιο υπήρχε μόνο στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού (...) Να γυρίσουμε στη Βουλγαρία του Ζίβκοφ;».
Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει συνεχώς εξετάσεις προς το κεφάλαιο και φαίνεται ότι πάει καλά...
  •  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog