..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

"Χρυσή Αυγή": Συνάντηση με μηχανισμούς του......κράτους!!!!!!!


Ο βουλευτής της Χ.Α. μαζί με ΜΑΤ
"Εγκληματική οργάνωση", «κοινοί εγκληματίες, εκβιαστές δολοφόνοι, ξέπλυμα χρήματος», «σπείρα ναζιστών κακοποιών που είχε έναν πολιτικό μανδύα και με αυτόν κατάφερε να μπει στη Βουλή και να τραβήξει κόσμο». Τέτοια και άλλα πολλά δεσπόζουν στα ΜΜΕ (που το προηγούμενο διάστημα άλλα σιωπούσαν και άλλα αγιοποιούσαν την δράση της )με αφορμή τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών. Και θα ρωτήσει κάποιος καλοπροαίρετα: Εάν εξαρθρωθεί αυτή η εγκληματική οργάνωση, «καθαρίσαμε» με τη Χρυσή Αυγή και ό,τι αυτή πρεσβεύει πολιτικά, ιδεολογικά; Τελειώσαμε με τη σαπίλα που τέτοια μορφώματα σπέρνουν στην κοινωνία; Μπορεί ο λαός να «κοιμάται ήσυχος» πως όλα όσα εκφράζουν οι ιδεολογικοί απόγονοι του Χίτλερ και που έχουν άμεση σχέση ακόμα και με τις δολοφονικές επιθέσεις, θα εκλείψουν οριστικά; Και τελικά, ποιο είναι το πραγματικό κίνητρο για τη συγκρότηση μιας καλά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης και μάλιστα με πολύ στενές επαφές με τον κρατικό μηχανισμό; Γιατί, χωρίς να εξετάσουμε το πραγματικό πολιτικό κίνητρο, το πιθανότερο είναι η συζήτηση να οδηγηθεί σε μια ατέρμονη φλυαρία με στοιχεία αστυνομικού μυθιστορήματος...

Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο ότι:  Η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική, φασιστική οργάνωση, φορέας της αντιδραστικής ιδεολογίας του λεγόμενου εθνικοσοσιαλισμού. Ο εθνικοσοσιαλισμός αποτελεί συγχώνευση του εθνικισμού με ορισμένες μικροαστικές «σοσιαλιστικές» αντιλήψεις, που δεν έχουν καμία σχέση με τη θεωρία του επιστημονικού σοσιαλισμού. Εχει ως θεωρία της το ρατσισμό, την «ανωτερότητα της φυλής», τον άκρατο εθνικισμό, τον αντισημιτισμό και καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Εχει ως πρότυπα τον Χίτλερ, τα φασιστικά καθεστώτα που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, τα τάγματα ασφαλείας, τους συνεργάτες των δυνάμεων κατοχής, τη φασιστική χούντα. 

Προωθεί το χυδαίο αντικομμουνισμό και το μίσος απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Οργανώνει και εκτελεί εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του λαϊκού κινήματος, διασυνδέεται με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής, διαπλέκεται με μαφιόζικα και άλλα εγκληματικά κυκλώματα. Η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι τα ναζιστικά μορφώματα, όπως η ΧΑ, είναι παιδιά του συστήματος, το μακρύ χέρι του κεφαλαίου. Είναι εγκληματική γιατί αποτελεί βραχίονα του σημερινού ταξικού κράτους και των μηχανισμών του ενάντια στην εργατική τάξη και τους αγώνες της.Είναι εγκληματική γιατί τρομοκρατεί, εκβιάζει, χτυπά, δολοφονεί εργάτες.Είναι φτιαγμένη και οργανωμένη για να καταστέλλει τους εργαζόμενους που παλεύουν για καλύτερους μισθούς, για συνθήκες δουλειάς, για ασφάλιση, για δικαιώματα. Τα ερωτήματα εύλογα:
Μπορεί μια τέτοια «εγκληματική οργάνωση» να λειτουργήσει, να δράσει, να υλοποιήσει στόχους, χωρίς να συνδεθεί με μηχανισμούς του κράτους; Οχι. Και αυτό το έχει δείξει η Ιστορία, το δείχνουν και τα σημερινά δεδομένα.

Μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να συνδεθεί με κυκλώματα οργανωμένου εγκλήματος; Σε καμία περίπτωση. Μηχανισμοί του κράτους, οργανωμένο έγκλημα συναντιούνται και σε άλλες περιπτώσεις, αλλά και στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής. Μόνο και μόνο ότι έστησαν μηχανισμό κατά της διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. αυτό δείχνει. Με κοινό παρονομαστή να χτυπηθεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα.
Βέβαια, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς τα αντικρουόμενα συμφέροντα μέσα στους ίδιους μηχανισμούς, είτε πρόκειται για κράτος είτε για οργανωμένο έγκλημα. Δεν ταυτίζονται πάντα οι επιδιώξεις τους, αφού μέσα από τέτοιους μηχανισμούς εξυπηρετούνται διαφορετικά συμφέροντα μερίδων του κεφαλαίου. Και όπως όλοι γνωρίζουμε, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης οι συγκρούσεις τέτοιων συμφερόντων οξύνονται και ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς τους...

Οπως και να έχει οι εξελίξεις ήδη αξιοποιούνται, στην αναμόρφωση του (αστικού) πολιτικού συστήματος, στον εξωραϊσμό της (αστικής) δικαιοσύνης και των δυνάμεων καταστολής, στην αναπαραγωγή της «θεωρίας των άκρων» και στην προπαγάνδιση μέτρων και νομοθετικών πρωτοβουλιών που μπορεί αύριο να στραφούν ενάντια στην εργατική - λαϊκή πάλη. Καμιά αυταπάτη ότι από το μαχαίρι του φασίστα, που είναι μπράβος του κεφαλαίου, θα προστατέψει το εργατικό - λαϊκό κίνημα η ασπίδα του ΜΑΤατζή που υπερασπίζει την εργοδοτική βία, ή η αστική δικαιοσύνη που βγάζει παράνομες τις απεργίες. Δεν πρέπει, λοιπόν, να υπάρχει καμία επανάπαυση...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog