..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Φ. Κουβέλης: Ο....... υποκριτής!!!!!!!!!!!!!!

Φωτογραφία: ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, οι πολιτικές «γλάστρες» της κυβέρνησης.

«Είναι απαράδεκτο να είναι κλειστή η ΕΡΤ», είπε ο Κουβέλης, την ώρα που η κυβέρνηση στην οποία μετέχει έκλεισε την ΕΡΤ. Ξεπερνά τα όρια της υποκρισίας, γίνεται επικίνδυνος εμπαιγμός, που συναντά τον ανάλογο του ΠΑΣΟΚ και εξασφαλίζει άλλοθι πλουραλισμού απόψεων στην κυβέρνηση, η οποία την ώρα που κλείνει τη δημόσια τηλεόραση εμφανίζεται και φιλολαϊκή γιατί, λένε τα παπαγαλάκια της, το καλοκαίρι δεν θα πληρώνουμε εισφορά υπέρ ΕΡΤ με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Σωστά, αφού θα 'ναι κλειστή η ΕΡΤ δε θα εισπράττεται εισφορά. Μήπως σκέφτονται να επεκτείνουν το κλείσιμο και μετά το Σεπτέμβρη; Και άρα το πόπολο θα πρέπει να τους χρωστά και χάρη; Αθλιοι και στην υποκρισία τους.

Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι η υποκρισία τους, είναι η αφέλεια αυτών που σαν τον πνιγμένο πιάνονται από τα μαλλιά τους και διαπιστώνουν ότι τα δύο από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης ζήτησαν να ανοίξει η ΕΡΤ. Μα, η ΕΡΤ θα ανοίξει τον Σεπτέμβρη, όμως τότε κανένας εργαζόμενος σ' αυτήν δεν θα έχει οποιοδήποτε δικαίωμα.
Το πρόβλημα το έχουν κατά κύριο λόγο όσοι ακόμα και σήμερα δε συνειδητοποιούν ότι με τους νόμους τους σφάζουν. Και κατά το «ζήσε μαύρε μου ...» βρίσκονται ήδη πεταμένοι στο δρόμο περιμένοντας πότε θα γίνει κυβέρνηση ο όποιος πιθανός επόμενος διαχειριστής που από σήμερα διακηρύσσει την πίστη του στη νομιμότητα. Με τη νομιμότητα πάει και η κυβέρνηση. Τους νόμους επικαλούνται κι αυτοί που τρέμουν στην ιδέα οι εργάτες να βαδίζουν στους δρόμους της ανατροπής.
Στο χέρι των εργαζόμενων της ΕΡΤ να κάνουν πέρα τους «νόμιμους» που τους σφάζουν και να συντονιστούν με όλους εκείνους που είναι ήδη στο δρόμο. Διάφορες «πίσω σκέψεις» ορισμένων για παζάρια, ώστε να εξασφαλίσουν μια θέση στην επόμενη ΕΡΤ, οδηγούν πιο γρήγορα στην εξαχρείωση.

"Ρ"13062013 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog