..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Τσίπρας προς ΣΕΒ: Μαζί σας για .......πάντα!!!!!!!!!!!!!!!



Με εξωραϊσμό και εξιδανίκευση της καπιταλιστικής ανάπτυξης επιδόθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.
«Ανάπτυξη ίσον δημοκρατία συν επενδύσεις» ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας αυταπάτες και αποκρύπτοντας ότι η έξοδος από την κρίση και η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας θα γίνει στα ερείπια των μισθών, των δικαιωμάτων και του βιοτικού επιπέδου του λαού.
Επαναλαμβάνοντας το ψευδεπίγραφο διαχωρισμό μεταξύ «υγιούς» και «μη υγιούς» επιχειρηματικότητας έδωσε διαπιστευτήρια διαχειριστικής ικανότητας υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει την ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.
Φωτογραφία

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «ως η επόμενη κυβέρνηση του τόπου, έχουμε στόχο να διευκολύνουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία των παραγωγικών επενδύσεων. Την ιδιωτική πρωτοβουλία όμως που αναλαμβάνει επιχειρηματικό ρίσκο. Όχι την πειρατική πρωτοβουλία που έρχεται να λεηλατήσει τους λιγοστούς πόρους μιας ασθενούς οικονομίας. Την ιδιωτική πρωτοβουλία των παραγωγικών επενδύσεων που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και υψηλή προστιθέμενη αξία στην οικονομία, με σεβασμό στους εργασιακούς και περιβαλλοντικούς νόμους. Σας διαβεβαιώνουμε, λοιπόν, ότι θα σταθούμε αρωγοί στην υγιή επιχειρηματικότητα».
Ο Αλ. Τσίπρας, μίλησε επίσης για ένα εθνικό σχέδιο δράσης για τη καταπολέμηση της ανεργίας με δημόσιες επενδύσεις ταχείας απόδοσης, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος δεν είναι να εκτοπιστούν οι ιδιωτικές, αλλά για να ενθαρρυνθούν.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τα περί επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο δηλαδή της ΕΕ, με άθιχτα τα μονοπώλια και την εξουσία τους και με το λαό να πληρώνει το μάρμαρο.

Προσφωνώντας τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, δήλωσε ότι «το αίτημα της αλλαγής σήμερα δεν είναι μονοπώλιο κανενός φορέα. Είναι υπόθεση της Δεξιάς αν πράγματι θέλει να εκσυγχρονιστεί και είναι υπόθεση της Αριστεράς αν πράγματι φιλοδοξεί να κυβερνήσει».
Χαρακτήρισε χρήσιμο και ευπρόσδεκτο τον «ριζοσπαστισμό» του ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως είπε, χρειαζόμαστε «ανατρεπτικές λύσεις».
Πρόσθεσε επίσης ότι δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα αλλά επιβάλλεται να μπορούμε να συζητούμε για όλα.
Διερωτήθηκε ακόμα, γιατί η Αριστερά προασπίζεται την ύπαρξη άχρηστων πρακτικά φορέων, που μόνο την κομματική σκοπιμότητα άλλων εξυπηρετούν.
Υποστήριξε τέλος, ότι η αποδοτικότητα που δεν αποτελεί πολιτική και κοινωνική αξία στην παραδοσιακή αντίληψη της Αριστεράς, είναι το κατ΄ εξοχήν ζητούμενο σε μια ανταγωνιστική οικονομία.
 902. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog