..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΟΚΑΝΑ: Κινητοποίηση εργαζομένων.



Νέα κινητοποίηση των εργαζόμενων στις δομές του ΟΚΑΝΑ στην Αττική, με τη συμμετοχή και των εργαζόμενων στις δομές του Βόλου και της Πάτρας, έγινε σήμερα. Πανελλαδικά οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενώ στην Αθήνα συμπληρώνουν την 21η μέρα και στη Θεσσαλονίκη τη 19η μέρα κατάληψης των γραφείων διοίκησης.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν και συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζο και απαίτησαν επαρκή χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό για να λειτουργήσουν οι δομές που βρίσκονται σε οριακό σημείο και να μην καταργηθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.


Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο υπουργός Υγείας μπροστά στους εργαζόμενους με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όρισε συνάντηση για σήμερα το απόγευμα. Στη συνάντηση θα τεθεί θέμα των αναδρομικών (τουλάχιστον 10.000 ευρώ) που ζητούν από κάθε εργαζόμενο, εφαρμόζοντας αναδρομικά από 1/01/12 το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ το διάστημα εκείνο ήταν ήδη σε ισχύ η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που είχαν υπογράψει οι εργαζόμενοι. Ακόμα θα τεθεί και το θέμα για έκτακτη κρατική επιχορήγηση του ΟΚΑΝΑ.
Οι εργαζόμενοι που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Υγείας πρόταξαν το πανό τους που ανέγραφε «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» ενώ φώναξαν συνθήματα όπως «Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές» και «Τα χρέη δεν είναι των εργατών, είναι της κυβέρνησης και των εργοδοτών».
 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog