..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Εργ. Κέντρο Νάουσας: Οχι στο νέο Σχέδιο δράσης



Συγκέντρωση, απαιτώντας μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, διοργανώνουν το Σωματείο Οικοδόμων και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας την Πέμπτη 4 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:
«Εργαζόμενοι, άνεργοι, απολυμένοι και ανασφάλιστοι αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες,
Η ανεργία στην περιοχή μας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, το επόμενο διάστημα θα γιγαντωθεί, επιχειρήσεις κλείνουν, απολύουν εργαζόμενους και μειώνουν μεροκάματα και μισθούς.
Δυο χρόνια τώρα στην πόλη και τα χωριά σκεπάρνι δεν ακούγεται, μπετονιέρα δεν κυκλοφορεί. Όλοι οι οικοδόμοι είναι άνεργοι, κοντά τους και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μαραγκοί κλπ, δεν έχουν δικαίωμα ούτε στο πενιχρό ταμείο ανεργίας, δεν έχουν πρόσβαση σε γιατρό και φάρμακα. Μαζί τους και εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, απολυμένοι σε όλους τους κλάδους είναι ανασφάλιστοι, όπως και δεκάδες αυτοαπασχολούμενοι που κλείσανε τα μαγαζιά τους ή δε μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, μαζί και αγροτικές οικογένειες που δυσκολεύονται να ασφαλιστούν.
Τα στοιχεία που ανακοινώνει ο ΟΑΕΔ και η κυβέρνηση δεν αποτυπώνουν την πραγματική ανεργία, κρύβουν σκόπιμα τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τους χιλιάδες απλήρωτους εργάτες, αποκρύπτουν τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που κλείσανε τα μαγαζιά τους και αναζητούν δουλειά για ένα πενιχρό μεροκάματο

Το νέο "Σχέδιο δράσης" που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δε δίνει λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, κάνουν νόμο τη τζάμπα εργασία, ιδιαίτερα στους νέους στερούν την ελπίδα και κάθε προοπτική αξιοπρεπούς ζωής για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη κερδοφορία οι βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοκατασκευαστές και μεγαλέμποροι, να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.
Λύση στο πρόβλημα της ανεργίας δε μπορεί να είναι τα διάφορα δίκτυα "φιλανθρωπίας", που ενισχύουν η κυβέρνηση και οι πολυεθνικές για να ωραιοποιήσουν το προφίλ τους.
Δε μπορεί το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα να επιβιώσει χωρίς αυξημένη ανεργία. Οι άνεργοι δεν είναι επαίτες, διεκδικούν το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, διεκδικούν μέτρα προστασίας των ανέργων, μέτρα που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους. Μπορεί και πρέπει να αποτινάξουν από πάνω τους τα δεσμά του καπιταλιστικού συστήματος που κάνει τη ζωή τους μαρτύριο.
Όλοι σαν ένας άνθρωπος πρέπει να βροντοφωνάξουμε:
Τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία.
Εμείς είμαστε το αίμα, η ζωή αυτού του τόπου, η παραγωγική δύναμη.
Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο και τον δικαιούμαστε.
Το Σωματείο Οικοδόμων και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλούν όλους τους εργάτες και εργάτριες, όλα τα σωματεία και τους φορείς της πόλης σε συνεχή αγωνιστικό πόλεμο για τη συντριβή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Δυναμώνουμε τους δεσμούς μας με τους άνεργους, την οργάνωσή τους στα σωματεία, την κοινή πάλη στα πλαίσια της ταξικής αλληλεγγύης για μέτρα προστασίας και ανακούφισης των ανέργων. Χτίζουμε τη Λαϊκή Συμμαχία!
Οργανώνουμε την πάλη μας με βάση τα επείγοντα αιτήματα για την προστασία των ανέργων, των μεταναστών, των φτωχών ανασφάλιστων αγροτών και αυτοαπασχολούμενων που δεν έχουν δουλειά.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Δεν είναι ντροπή που είσαι άνεργος, δεν φταις εσύ, μην κλείνεις το πρόβλημα σου στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σου! Οργανωμένα, με το ταξικό σου σωματείο, δες την πηγή του προβλήματος, διεκδίκησε τη ζωή που αξίζει σε σένα και τα παιδιά σου!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·         Να δοθεί ενόψει Πάσχα επίδομα 1.000 ευρώ σε όλους τους άνεργους, εποχικά εργαζόμενους σε οικοδομή, διαλογητήρια, ξυλουργία, επισιτισμό.
·         Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όσο διαρκεί η ανεργία. Και ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος.
·         Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με θεώρηση βιβλιαρίων όλων των ασφαλιστικών ταμείων για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους χωρίς προϋποθέσεις.
·         Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά ή εργάζονται περιστασιακά ή με μπλοκάκι.
·         Να διαγραφούν οι τόκοι και να παγώσουν δάνεια ανέργων για όσο χρονικό διάστημα είναι άνεργοι.
·         Να πάρουν μέτρα προστασίας για άνεργους που σπουδάζουν παιδιά με δωρεάν σίτιση – στέγαση – σπουδές.
·         Να απαγορευτεί να κοπεί ρεύμα – νερό – σταθερό τηλέφωνο σε μακροχρόνια άνεργους».

 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog