..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΤΥΠΑΤΕ: Συνεχίζεται η "ληστεία" των συνταξιούχων της ΑΤΕ.


Την 1η Μάρτη δημοσιεύσαμε ότι το Δ.Σ. του ΤΥΠΑΤΕ (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ)  έβαλε, ΠΑΡΑΝΟΜΑ,  στο χέρι τους μισθούς των  συνταξιούχων υπαλλήλων της ΑΤΕ επειδή,  από τις 27/7/2012, όταν η ΑΤΕbank «χαρίστηκε» στην τράπεζα Πειραιώς και έπαψε να υφίσταται και ο νέος εργοδότης δεν καταβάλει τις εισφορές των εργαζομένων της πρώην ΑΤΕbank στο ΤΥΠΑΤΕ,   παρανόμως,  με αποτέλεσμα το Ταμείο μην έχοντας πόρους από αλλού έκανε την παραπάνω ενέργεια.
Εβαλε εισφορά, στα προστατευόμενα μέλη των ασφαλισμένων,  3% -ανά μέλος- στο αρχικό και ακαθάριστο ποσό της σύνταξης, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι υπάλληλοι της ΑΤΕ να χάσουν,  το μήνα  Μάρτη 2013 και αναδρομικά για τον Φεβρουάριο έως το 33.3% της  καταβαλλόμενης  κύριας σύνταξης και το 49,3% της επικουρικής  σύνταξης. 

 Ανάστατοι οι συνταξιούχοι της πρώην ΑΤΕ και επειδή,  η διοίκηση του ΤΥΠΑΤΕ δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που αφορούν το προσωπικό της ΑΤΕ , καταθέτουν αιτήσεις διαγραφής των προστατευομένων μελών τους, και καταγγέλλουν το Δ. Σ. του ΤΥΠΑΤΕ  να τους ενημερώσει για: 
α) με ποια απόφαση έγινε η παρακράτηση του ανωτέρω ποσού;
β) σε ποιο λογαριασμό θα κατατεθεί το ανωτέρω ποσό, δεδομένου ότι έχω καταθέσει ιατρικές δαπάνες στο ΤΥΠΑΤΕ και δεν έχει γίνει ακόμα εκκαθάριση, ελλείψει χρημάτων; και
 γ) ζητούν από το ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ και ΕΤΑΤ να τους επιστραφούν τα ποσά της παράνομης παρακράτησης.
Όπως μας καταγγέλλουν σήμερα, συνταξιούχοι υπάλληλοι της πρώην ΑΤΕ, η Διοίκηση του Ταμ. Υγείας, μετά τις καταγγελίες τους και τις αιτήσεις διαγραφής των προστατευομένων μελών τους, τους ενημέρωσε  με προσωπική επιστολή την 11-3-2013, ότι το Ταμείο δεν έχει πόρους και  έως ότου ο κ. Σάλλας, σημερινός ιδιοκτήτης της Αγροτικής Τράπεζας, καταβάλλει τις ανάλογες εισφορές, θα συνεχίζεται η παρακράτηση για εισφορές τόσο από την κύρια σύνταξη αλλά και από την επικουρική.
Το δεύτερο ζήτημα που μας κατήγγειλαν οι συνταξιούχοι υπάλληλοι της πρώην ΑΤΕ, το Ταμείο Υγείας μέχρι σήμερα δεν διαγράφει τα προστατευόμενα μέλη τους, αν και έχουν υποβάλλει αιτήσεις διαγραφής από 28 Φεβρουαρίου έως και σήμερα. Την εξήγηση που δίνουν οι συνταξιούχοι είναι ότι δεν γίνεται η διαγραφή για να μπορέσει το Ταμείο να τους βάλει στο χέρι και τη σύνταξη του μηνός Απριλίου.
Πάρα πολλοί συνταξιούχοι πηγαίνουν σε δικηγορικά γραφεία και ετοιμάζονται να στείλουν εξώδικα στη Διοίκηση του Ταμείου Υγείας τους, για την επιστροφή των παράνομων  κρατήσεων.
      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog