..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Νομ. Επιτ. Εβρου ΚΚΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει στο απυρόβλητο το καπιταλιστικό σύστημα!



Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη, το Γραφείο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ τονίζει: «Μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αλεξ/πολη, αλλά και τις συνεντεύξεις που έδωσε στα τοπικά ΜΜΕ, φάνηκε για ακόμα μια φορά ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά σοσιαλδημοκρατική διαχείριση του καπιταλισμού που εξ αντικειμένου οδηγεί σε αντιλαϊκά μονοπάτια.
Με την πρότασή του για την ανάπτυξη της Θράκης στην ουσία κορόιδεψε το λαό της περιοχής, ότι μπορεί να υπάρξει και καπιταλιστική ανάπτυξη και να ωφεληθεί ο λαός. Μάλιστα με μια χαρακτηριστική για το χώρο του κωλοτούμπα τάχθηκε επί της ουσίας υπέρ της ιδιωτικοποίησης δημόσιας περιουσίας, της παράδοσής της στα μονοπώλια. Πως θα μπορούσε να ερμηνευτεί διαφορετικά το παρακάτω απόσπασμα από την ομιλία του: «ας έρθουν οι Καναδοί επενδυτές (σημ. η γνωστή ELDORADO GOLD των χρυσορυχείων) να επενδύσουν στο λιμάνι. Θα τους υποδεχτούμε και θα τους καλοδεχτούμε».

Στην ομιλία του έκανε πολύ λόγο για τη διαπλοκή που ευθύνεται για την κρίση, την υπανάπτυξη, τις επενδύσεις που δε σέβονται το περιβάλλον, κτλ. Το βασικό πρόβλημα κατά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η επικράτηση των μονοπωλίων στην οικονομία, αλλά η διαπλοκή της οικονομικής με την πολιτική εξουσία. Για άλλη μια φορά δηλαδή αφήνει στο απυρόβλητο το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, τάσσεται υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας. Κλείνει το μάτι στη ντόπια αστική τάξη αλλά και στους υπόλοιπους ιμπεριαλιστές που τον παρακολουθούν, δείχνοντας τους ότι αν ποντάρουν σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν να χάσουν, δεν θα κινδυνέψει η εξουσία τους, μόνο να κερδίσουν έχουν.
Όποιος μιλάει για ανάπτυξη πρέπει να ξεκαθαρίζει ανάπτυξη από ποιον για ποιον. Ανάπτυξη για τα μονοπώλια ή για το λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά το πρώτο, εμείς υποστηρίζουμε την ανάπτυξη από τον λαό για τον λαό. Ο λαός μπορεί να δώσει λύση προς όφελός του, να ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Συμπορευόμενος με το ΚΚΕ και τις ταξικές δυνάμεις στο κίνημα, στην πάλη για αποδέσμευση απ’ την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για τη λαϊκή δηλαδή εξουσία»
 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog