..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΤΥΠΑΤΕ: " Ληστεύουν" τους συνταξιούχους της πρώην ΑΤΕbank!!!!


Στα 4 δισ. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια των υπό εκκαθάριση τραπεζών

Το Δ.Σ. του ΤΥΠΑΤΕ (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ)  έβαλε, ΠΑΡΑΝΟΜΑ,  στο χέρι τους μισθούς των  συνταξιούχων υπαλλήλων της ΑΤΕ επειδή,  από τις 27/7/2012, όταν η ΑΤΕbank «χαρίστηκε» στην τράπεζα Πειραιώς και έπαψε να υφίσταται και ο νέος εργοδότης δεν καταβάλει τις εισφορές των εργαζομένων της πρώην ΑΤΕbank στο ΤΥΠΑΤΕ,   παρανόμως,  με αποτέλεσμα το Ταμείο μην έχοντας πόρους από αλλού έκανε την παραπάνω ενέργεια.
Εβαλε εισφορά, στα προστατευόμενα μέλη των ασφαλισμένων,  3% -ανά μέλος- στο αρχικό και ακαθάριστο ποσό της σύνταξης, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι υπάλληλοι της ΑΤΕ να χάσουν,  το μήνα  Μάρτη 2013 και αναδρομικά για τον Φεβρουάριο έως το 33.3% της  καταβαλλόμενης  κύριας σύνταξης και το 49,3% της επικουρικής  σύνταξης.   
Ανάστατοι οι συνταξιούχοι της πρώην ΑΤΕ και επειδή,  η διοίκηση του ΤΥΠΑΤΕ δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που αφορούν το προσωπικό της ΑΤΕ , καταθέτουν αιτήσεις διαγραφής των προστατευομένων μελών τους, και καταγγέλλουν το Δ. Σ. του ΤΥΠΑΤΕ  να τους ενημερώσει για: 
α) με ποια απόφαση έγινε η παρακράτηση του ανωτέρω ποσού;
β) σε ποιο λογαριασμό θα κατατεθεί το ανωτέρω ποσό, δεδομένου ότι έχω καταθέσει ιατρικές δαπάνες στο ΤΥΠΑΤΕ και δεν έχει γίνει ακόμα εκκαθάριση, ελλείψει χρημάτων; και
 γ) ζητούν από το ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ και ΕΤΑΤ να τους επιστραφούν τα ποσά της παράνομης παρακράτησης.
Για το λόγο της αλήθειας δημοσιεύουμε μια από τις εκατοντάδες αιτήσεις των συνταξιούχων της ΑΤΕ. 


 ΟΝΟΜΑ:..........................
Α.Μ.................................... 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ............................
Τ.Κ.....................................
ΤΗΛ. ΚΙΝ............................. 
E mail...........................................
                                                                           ΑΘΗΝΑ  28/2/2013
ΠΡΟΣ
ΤΥΠΑΤΕ
Γ΄ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 43 ΑΘΗΝΑ

ΘΕΜΑ:      ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ  -
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Παρακαλώ όπως διαγράψετε από το μητρώο μελών του ΤΥΠΑΤΕ τη σύζυγό μου.Τ........ καθώς και τα 2 τέκνα  μου, Α......... .και Χ.............
Οι λόγοι που με ανάγκασαν να προβώ στην αίτηση διαγραφής των ανωτέρω από το ΤΥΠΑΤΕ ήταν, πέραν των «τρομακτικών» μειώσεων που έχουν γίνει τελευταία στην κύρια και επικουρική σύνταξή μου, οι κρατήσεις που μου έγιναν για λογαριασμό σας τον μήνα Μάρτιο και που ανέρχονται αθροιστικά στο ποσό των 576,05 € δηλαδή στο 37,1% της καταβαλλόμενης σύνταξης μου. Αναλυτικά σας ενημερώνω: Τον μήνα Μάρτιο μου γίνονται κρατήσεις 177,85 € για «υγείας μελών συνταξιούχων κάτω των 65 ετών», καθώς και αναδρομικά 219,35 €, ήτοι σύνολο 397,20 €, δηλ. το 33,3% της καταβαλλόμενης κύριας σύνταξης. Επίσης γίνονται κρατήσεις 80,08 €  επικουρικής σύνταξης  καθώς και αναδρομικά 98,77 €, ήτοι σύνολο 178,85 €, δηλ. το 49,3% της καταβαλλόμενης επικουρικής σύνταξης.
Δεδομένου ότι από 27/7/2012, όταν η ΑΤΕbank «χαρίστηκε» στην τράπεζα Πειραιώς και έπαψε να υφίσταται και ο νέος εργοδότης δεν καταβάλει τις εισφορές των εργαζομένων της πρώην ΑΤΕbank στο ΤΥΠΑΤΕ, η διοίκηση του ΤΥΠΑΤΕ δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που αφορούν το προσωπικό της ΑΤΕ.
Υπόψη των ανωτέρω και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου παρακαλώ όπως μου γνωρίσετε:
α) με ποια απόφαση έγινε η παρακράτηση του ανωτέρω ποσού;
β) σε ποιο λογαριασμό θα κατατεθεί το ανωτέρω ποσό, δεδομένου ότι έχω καταθέσει ιατρικές δαπάνες στο ΤΥΠΑΤΕ και δεν έχει γίνει ακόμα εκκαθάριση, ελλείψει χρημάτων;
Τέλος παρακαλώ όπως μου επιστραφεί ολόκληρο το ποσό των 576,05 € γιατί η παρακράτησή του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ
                                                       Ο αιτών - καταγγέλλων
                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog