..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: Αύξηση σε δραματικά επίπεδα!!!!!!!!!!


ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ
Διόγκωση σε απόλυτα και σχετικά μεγέθη
Στο 191,6% του ΑΕΠ μέχρι το 2014!

Η παραπέρα απογείωση και υπερσυσσώρευση του κρατικού χρέους θα συνεχιστεί σε ολόκληρη την προβλεπόμενη διάρκεια του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής», εξέλιξη που συμβαίνει ταυτόχρονα με τα μέτρα σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης και την εφαρμογή του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων.
Η διόγκωση της μάζας του κρατικού χρέους (γενική κυβέρνηση) από το 148,3% του ΑΕΠ που ήταν το έτος 2010 εκτινάχτηκε στη συνέχεια στο 170,6% για το 2011 και στο 175,6% για το 2012. Τα πολύ χειρότερα έρχονται στα προσεχή χρόνια, συγκεκριμένα στο 189,1% του ΑΕΠ γα το 2013 και στο 191,6% για το 2014. Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις και εκτιμήσεις, η διόγκωση για την περίοδο 2010 με 2014 ξεπερνά τις 43 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ! Το γεγονός αυτό δείχνει τα ζόρια και τα αξεπέραστα αδιέξοδα της διαχείρισης των καπιταλιστών, το γεγονός ότι έχουν πέσει με τα μπούνια έξω από κάθε προηγούμενη «πρόβλεψη», φανερώνοντας και τις τεράστιες αποκλίσεις από το στόχο για τη διαμόρφωση στο 120% του ΑΕΠ, επίπεδα πάνω από το οποίο οι ίδιοι το κρίνουν μη διαχειρίσιμο.
Το «κούρεμα» 53,5% στα κρατικά ομόλογα, το οποίο φόρτωσαν στα ασφαλιστικά ιδρύματα και άλλους φορείς, εξανεμίζεται από τα νέα δάνεια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών. Για το 2013 αναμένεται να αυγατίσει κατά περίπου 6 δισ. ευρώ, στα 346,2 δισ. ευρώ με παραπέρα έξαρση στα 363,4 δισ. ευρώ το 2016.
Χρόνο με το χρόνο θα αυξάνονται και οι τόκοι τόσο σε απόλυτα όσο και σε σχετικά μεγέθη. Τα κονδύλια για τόκους από 5,4% του ΑΕΠ για το 2013, αναμένονται να κλιμακωθούν στο 6,5% του ΑΕΠ το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog